Lage EPC met infraroodverwarming

Speedheat

Speedheat introduceert de eerste infrarood vloerverwarming, die ISSO geaccrediteerd is en een warmte-efficiëntie van 100 procent garandeert. De infraroodverwarming voldoet aan een EPC waarde van 0,4.

Uit onderzoek blijkt dat bewoners slechts één derde van de tijd in een woning aanwezig zijn. Ruimten worden door het infraroodsysteem alleen verwarmd daar waar het ook echt nodig is. Het systeem combineert watervloerverwarming met een snelle respons (tot wel 16x sneller) en een efficiënte temperatuurregeling per ruimte. De slimme thermostaten zijn bovendien via een speciale app te bedienen. Het infraroodverwarmingssysteem is daarmee all electric en klaar voor het nieuwe bouwen.

Met Speedheat verwarming is het mogelijk te voldoen aan de EPC-norm gelijk aan of kleiner dan 0,4 (2016 – 2020) en vanaf 2020 gelijk aan of kleiner dan 0,2. Speedheat is daarmee volgens eigen zeggen de enige elektrische verwarmingsleverancier die is opgenomen in alle bouwberekeningsprogramma’s als verwarmingssysteem met 100 procent rendement. In het ISSO-onderzoek is aangetoond dat het systeem 100 procent warmte-efficiënt is.