Nefit verlengt vergoedingsregeling TopLine branders

 

Nefit heeft naar alle bij haar bekende installateurs een nieuwsbrief gestuurd. Daarin legt de fabrikant uit dat zij er alles aan doet het tekort zo snel mogelijk weg te werken. De installateur heeft weliswaar tot eind 2018 de tijd om tijdens regulier onderhoud de brander te vervangen. Om installateurs tegemoet te komen verlengt de fabrikant de extra vergoedingsregeling met drie maanden.

De branderset bestaat uit verschillende onderdelen die door maar liefst 27 verschillende leveranciers voor Nefit worden geproduceerd. De Japanse toeleverancier van het belangrijkste onderdeel, de brandersteen, kan op dit moment niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Nefit vliegt daarom sinds januari de branderstenen rechtstreeks in vanuit Japan in plaats van deze over zee te transporteren. Verder heeft Nefit bij de leverancier bedongen dat er een extra productielijn is opgezet. Vanaf eind mei kan de productie daardoor worden verdubbeld.

Om te zorgen dat installateurs zo snel mogelijk hun klanten verder kunnen helpen, zet Nefit álle beschikbare branders in voor de vervanging van oude branders. Ook de branders die eigenlijk bestemd waren voor de productie van nieuwe ketels. Het gevolg hiervan is dat Nefit géén nieuwe TopLine-toestellen van 25/30 en 45 kW produceert tot de achterstand in de levering van branders helemaal is ingelopen.