Nuon stapt in warmtepompen

 

Vanaf september gaat Nuon grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden. Hieraan gaat een pilot vooraf die in april start, samen met partners Feenstra en Nibe. Met de warmtepomp daalt het gasverbruik per woning naar verwachting met 30-50%.

De warmtepomp van Nuon is een ventilatieluchtwarmtepomp, de Savent. Hij is geschikt voor de meeste woningen met een CV-ketel en mechanische ventilatie. Dit geldt volgens Nuon voor ongeveer één op de drie huizen. Bij aanschaf ontvangt de koper een subsidie van € 1.300. Hierdoor zal de investering naar verwachting rond de € 1.000 bedragen, inclusief installatie en na aftrek van subsidie. De terugverdientijd bedraagt volgens Nuon ongeveer vijf à zes jaar. Daarnaast gaat de CV-ketel langer mee. Die hoeft namelijk minder hard te werken dankzij de warmtepomp.

“Met deze warmtepomp is de woning duurzamer en zuiniger, met behoud van het comfort,” zegt Cindy Kroon, directeur consumentenmarkt van Nuon. “Onze warmtepomp is de meest compacte en betaalbare onder de warmtepompen. Hij biedt een eenvoudige oplossing om minder aardgas te gebruiken. Een klein kastje – zo groot als een koffer – dat een grote besparing oplevert. Het rendement is veel hoger dan de rente die je nu op je spaargeld krijgt.”