Onderscheidend in warmtepompen

De markt voor warmtepompen is booming. De focus ligt volgens Joeri Giljam van Airview momenteel heel sterk op de woningbouw, terwijl de warmtepomp in de utiliteit al jaren de standaard is. Als exclusief distributeur van Clivet voor Nederland heeft Airview een breed assortiment aan warmtepompen voor zowel de woningbouw als de utiliteit. Giljam bespreekt de laatste nieuwe ontwikkelingen van Clivet-systemen, waaronder een uniek 4-pijpssysteem dat in staat is tegelijk warm- en koudwater te produceren.

Volgens Giljam is de warmtepomp ongekend populair en zal de interesse alleen maar toenemen. “In de woningbouw worden grote stappen gezet als het gaat om verduurzaming, waarbij zelfs complete wijken in één keer worden aangepakt. Ook in de utiliteit is de warmtepomp een onmisbaar gegeven, zeker met de huidige eisen ten aanzien van de energieklasse van kantoorgebouwen. De wetgeving daaromtrent wordt alleen maar strenger. Gelukkig zijn er passende oplossingen in de markt. Clivet heeft al sinds 1989 de warmtepomptechniek omarmd en sindsdien de systemen met scroll compressoren in grote aantallen geproduceerd. Ze leveren een hoge mate van betrouwbaarheid in combinatie met een gunstig prijsniveau.”

Binnen de productrange warmtepompen heeft Clivet een aantal oplossingen met een volledige range aan lucht/water- en water/waterwarmtepompen vanaf 4 kW tot aan 1,4 MW. Giljam vertelt: “Clivet heeft bij de ontwikkeling van deze producten grote aandacht voor het energieverbruik en de duurzaamheid en dat resulteert uitsluitend in energie klasse A-producten. Onderscheidend ten opzichte van de concurrentie is dat Clivet tot 140 kW gebruik maakt van inverter compressoren, daar waar vaak tot 50 kW gebruikelijk is. Dat betekent dat de capaciteit volledig wordt aangepast aan de vraag van het gebouw. Modellen tot 80 kW komen bovendien voor zowel particuliere als zakelijke eindgebruikers in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Vanaf 80 kW komen diverse modellen in aanmerking voor EIA-subsidies voor zakelijk toepassing. De warmtepomp wordt dus actief gestimuleerd door de overheid.”

Clivet produceert ook een aantal specials. “Zo hebben we een speciale hoog-temperatuur warmtepomp die water produceert tot 65°C in plaats van 55°C. Daarmee is deze uiterst geschikt voor tapwatertoepassingen of bijvoorbeeld in recreatiecentra voor douchewater. Een andere unieke oplossing is het 4-pijpssysteem, beschikbaar voor zowel een lucht/water als water/water warmtepomp. Via een extra platenwisselaar kan bijvoorbeeld gelijktijdig het ene deel van een kantoorgebouw worden gekoeld (zuidzijde) en het andere deel verwarmd (noordzijde). Dit resulteert in een energie-efficiency-coëfficiënt van 8.”

Het uitgangspunt voor alle systemen is dat we toegevoegde waarde bieden richting de installateur, resumeert Giljam. “Wij denken desgewenst mee in alle fasen van een project en dat begint al bij het advies over een passende oplossing. Ook voor onderhoud aan geleverde apparatuur kan de installateur een beroep doen op onze expertise. Sterker nog, wij kunnen het onderhoud aan de buitenunits volledig uit handen nemen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AirviewMeer informatie