Ontwikkeling gastechnologie nog lang niet aan zijn einde

Remeha bewijst met de nieuwe Gas 220 Ace dat de ontwikkeling van de gastechnologie nog lang niet aan zijn einde is. Het betreft een efficiƫnte, staande ketel voor de utiliteitsmarkt die aan een halve vierkante meter vloeroppervlak voldoende heeft met vermogens van 150 tot liefst 300 kW.

Behalve compact en krachtig kenmerkt de Gas 220 Ace zich door zijn intelligentie en zuinigheid. Het toestel is zowel los als in cascade opstellingen leverbaar. Bovendien volledig voorbereid voor communicatie en beheer op afstand. Het toestel kan zelf preventieve serviceberichten versturen. Via de Smart Service Tool, in combinatie met de Smart Service App, kan de installateur ter plekke eenvoudig via zijn smartphone of tablet met het toestel communiceren en alle informatie uitlezen of instellen.

Met een vermogen van 150 tot maximaal 300 kW is de Gas 220 Ace voor een breed scala aan utiliteitsgebouwen geschikt. Daar functioneert hij als zelfstandig toestel, maar ook met meerdere ketels in een cascade-opstelling. In dat laatste geval is het mogelijk een vermogen tot maximaal 1200 kW te kunnen leveren. De Gas 220 Ace is vanaf juli 2016 leverbaar.