Oplossingen voor druk en waterkwaliteit

Het op druk houden van waterdragende installaties, almede de waterkwaliteit ervan, is een belangrijk aandachtspunt in gebouwen. Om interne schade aan verwarmingssystemen als gevolg van een slechte waterkwaliteit te voorkomen, wordt in Nederland vastgehouden aan de Duitse VDI-norm 2035. Deze norm beschrijft een aantal richtlijnen waaraan een installatie zou moeten voldoen om onder meer corrosie te voorkomen. “Dit alles begint met drukbehoud,” zegt Dado Cukor algemeen directeur van Reflex Nederland.

Drukbehoudsystemen spelen een centrale rol in verwarmings- en koelcircuits en moeten in beginsel drie fundamentele taken uitvoeren, legt Cukor uit. “Ten eerste de druk op elk punt in het installatiesysteem binnen betrouwbare grenzen houden. Dat wil zeggen, geen overschrijding van de toelaatbare bedrijfsoverdruk, maar ook het veiligstellen van een minimumdruk ter voorkoming van onderdruk, cavitatie en verdamping. Ten tweede compensatie van volumeschommelingen van het verwarmings- of koelwater als gevolg van temperatuurschommelingen. Ten derde het beschikbaar houden van een watervoorraad voor systeemafhankelijke waterverliezen.” Drukbehoud zorgt ervoor dat het gebouw een bedrijfszekere waterdragende verwarmings- en/of koelinstallatie heeft en zorgt tevens voor comfort in gebouwen. De Reflex-drukbehoudsystemen kunnen tevens eenvoudig geïntegreerd worden in gebouwbeheersystemen.

Reflex levert oplossingen voor drukbehoud en waterkwaliteit. “Wij zien onszelf als trendsetter bij de ontwikkeling van eersteklas producten, intelligente concepten en uiterst efficiënte oplossingen voor installaties van elke grootte en complexiteit. Een zorgvuldige berekening, inbedrijfstelling en onderhoud zijn basisvoorwaarden voor een storingsvrije werking van de complete installatie,” vervolgt Cukor. “Behalve systemen voor drukbehoud is het ook essentieel, zeker in moderne laag-temperatuur installaties met warmtepompen, dat het water niet in aanraking komt met staal. Onze Reflex non-ferro expansievaten zijn daar bij uitstek geschikt voor. Alle watervoerende onderdelen zijn voorzien van een corrosiebescherming (epoxyhars coating) en het water in het vat wordt opgevangen in een membraan/balg. Naast ons drukbehoud-productportfolio biedt Reflex nog tal van oplossingen, waaronder navul- en waterbehandelingssystemen, ontgassing- en afscheidingstechniek, buffers en boilers, warmtewisselaars en hoogwaardige verdelers, voor een optimaal presterende installatie.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Reflex NederlandMeer informatie