Oplossingen voor een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat in een gebouw is essentieel voor goede werkprestaties. “Wij zoeken continu naar slimme innovaties, die bijdragen aan een gezond binnenklimaat en een optimale energie-efficiency, waarbij verwerkersgemak voorop staat,” zegt Yvette Janssen van Ubbink. Ze geeft ons een kijkje in de keuken van de firma waarbij de focus ligt op de categorieën Rookgasafvoer, Ventilatie, Lucht- en Waterdicht bouwen.

“Als leidraad voor onze innovaties hanteren wij de klantwens,” vervolgt Janssen. “De Ubbink Productadvieslijn is een waardevolle bron om ‘verborgen’ klantwensen naar boven te halen. Ook de handel is een belangrijke informatiebron voor het continu innoveren van de productportefeuille. Daarnaast onderhouden we intensief contact met de verwerkers van onze producten. Dat doen we onder meer door het geven van trainingen, het bezoeken van verwerkers zoals installatiebedrijven en aannemers en het houden van enquêtes. Uiteraard worden eventuele klachten ook serieus genomen en vormen ze mogelijk de basis voor innovatie. Als er binnen Ubbink onvoldoende expertise aanwezig is, zoeken wij de samenwerking met externe partijen.”

Innovatieve bedrijfsprocessen
Janssen: “Gestuurd door de klantwens, hebben wij ook continu aandacht voor het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen, zowel bij fabricage van de producten als bij de inkoop ervan. Daarnaast streven wij ernaar om alle bedrijfsprocessen zo te verbeteren, dat de ecologische footprint wordt gereduceerd. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming probeert Ubbink tijdens het designproces van alle producten continu verbeteringen door te voeren als het gaat om recycling. Ons doel is om de beperkt beschikbare grondstoffen optimaal en duurzaam te benutten. Zo heeft Ubbink als eerste onderneming in de bouw het certificaat van deelname aan het UTURN concept van afvalverwerker SITA ontvangen. Voor ons restafval dat niet hergebruikt kan worden, krijgen we nu groene energie terug. Hiermee laten we zien dat duurzaam en betaalbaar werken samengaan. Ons doel is om de beperkt beschikbare grondstoffen optimaal en duurzaam te benutten.”

 

Duurzaamheid
De missie van Ubbink is het verbeteren van de energie-efficiency en het binnenklimaat van gebouwen. “Voor een gezond binnenklimaat biedt Ubbink het innovatieve modulair luchtverdeelsysteem Air Excellent voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Ronde en halfronde kanalen (voor beperkte inbouwhoogte) kunnen moeiteloos gecombineerd worden. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Weer andere producten op het gebied van luchtdicht bouwen, zoals ons Luchtdicht Manchet voor de luchtdichte afsluiting van doorvoeren, luchtdichte profielen, folie en tape, zorgen ervoor dat er minder energie in een gebouw nodig is. Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan waterkerende producten, van loodvervanger tot isolatiesteen en producten op het gebied van constructieventilatie en ruimteventilatie, die een lange levensduur van gebouwen garanderen. Onze producten zijn verkrijgbaar bij bouwmaterialenhandelaren, technische groothandels en ijzerwarenspeciaalzaken.”

Voor meer informatie: http://www.ubbink.nl