Oplossingen voor een perfect binnenklimaat

 

De laatste jaren staat ventilatie teveel in het teken van energie en met name energiebesparing. Het primaire doel van een ventilatieconcept moet juist zijn om een gezond binnenklimaat te garanderen in plaats van alleen de focus te leggen op puur energie besparen. Dat zegt Rick Bruins van Zehnder. Om die reden presenteert Zehnder tijdens Building Holland in samenwerking met partners een totaaloplossing voor verwarmen, sanitair warm water én ventileren. Bruins geeft tekst en uitleg.

De impact van het binnenklimaat is veel groter op de gezondheid van de mens dan die van het buitenklimaat, meent Bruins. Hij verbaast zich over het feit dat er zo weinig regelgeving is op dit vlak. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben samen met partners een totaaloplossing ontwikkeld voor verwarmen, sanitair warm water én ventileren. De klant (installateur, woningbouwvereniging, aannemer, …) koopt dus geen ‘losse’ producten, maar heeft één aanspreekpunt voor de totale installatie. En heeft ook de garantie dat de systemen optimaal met elkaar samenwerken om tot een perfect binnenklimaat te komen. In de totaaloplossing zijn onze ventilatieproducten met warmteterugwinning gekoppeld aan de warmtepompen van Nathan of Alklima in één ontwerp.”

18270000059-Building Holland Beurs-witte achtergrond

Advies en support
Zehnder staat volgens Bruins in de markt bekend als een fabrikant van kwalitatieve en hoogwaardige producten voor verwarmen, koelen en ventileren. “Daarnaast schromen we niet om onze kennis en service te delen met installateurs. We geven advies en support aan de installateur bij onder meer het opstellen van de EPC score of het vormgeven van het totale installatieontwerp.”

Behalve het totaalconcept toont Zehnder op Building Holland ook de producten die eerder dit jaar op de BouwBeurs zijn gepresenteerd, zoals de ComfoAir E ventilatie-unit en de Stana en Lateo convectoren. Bruins: “De ComfoAir E biedt een perfecte balans tussen een economisch verantwoorde installatie en zeer comfortabele prestaties op het gebied van ventilatie met warmteterugwinning. De ComfoAir E heeft, ook bij hoge luchthoeveelheden, een extreem laag geluidsniveau en een bijzonder laag opgenomen vermogen. De ventilatie-unit met warmteterugwinning is vanaf april leverbaar. De Zehnder Stana (staande convector) en Lateo (wandconvector) worden voorgemonteerd geleverd en zijn daardoor razendsnel op de bouwplaats plug-and-play te installeren. Het zijn allebei robuuste convectoren met een uitstekende EPC winst en hoge warmteafgifte. Kortom, we bezorgen de bezoeker van Building Holland volop mogelijkheden voor een perfect binnenklimaat.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Zehnder Meer informatie