Optimale temperatuurbeheersing

Als technische handelsonderneming en volwaardig partner voor de installateur op het gebied van koudetechnische installaties heeft Delta Technics Engineering B.V. zich gespecialiseerd in temperatuurbeheersing. Op Klimaatvak, onderdeel van de Installatie Vakbeurs, presenteert de firma een aantal nieuwe componenten en totaalconcepten voor een optimale werking van koudetechnische installaties.

Delta Technics is in 1978 begonnen als technische handelsonderneming op het gebied van hoofdcomponenten voor koudetechnische installaties, zoals koelers, condensors en compressoren. Tevens is de firma een volwaardig partner voor de installateur op het gebied van temperatuurbeheersing. “Behalve componenten en complete installaties leveren we ook de meet- en regeltechniek om installaties probleemloos te laten draaien en servicevriendelijk te kunnen benaderen,” zegt Max Neus van Delta Technics. “We zijn een heel flexibele partner en maken veel maatwerk componenten voor specifieke sectoren, zoals champignonkwekerijen, supermarkten en installaties in de fruitteelt met verschillende configuraties in systemen. Aan de hand van gevraagde specificaties en de beschikbare ruimte selecteren wij de meest geschikte producten voor een bepaalde applicatie. We houden indien gewenst voortdurend een vinger aan de pols.”

Fibre Network Interface

Primeurs
Delta Technics vertegenwoordigt het programma van Resource Data Management uit Schotland, die zich toegelegd heeft op regelaars die volledig op TCP/IP communiceren. “Het is een volledig open protocol en wereldwijd het eerste systeem dat glasvezeltechniek omarmt als verbinding tussen de regelaars en componenten. Glasvezeltechniek heeft een aantal voordelen ten opzichte van koper,” weet Max Neus. “Je hebt veel minder last van EMC achtige verschijnselen en de afstanden waarover gecommuniceerd kan worden, zijn veel groter. Zonder verlies van data. De snelheid is bovendien gigantisch en de storingsgevoeligheid minimaal.”

ipad with screngrab for datasheet

Delta Technics presenteert op de beurs ook een aantal nieuwe displayopties met als topmodel een 10 inch display. “Dit display van iPad formaat is groter dan dat we tot nog toe konden leveren,” verklaart Max Neus. “Daarnaast presenteren we ook de nieuwe lijn frequentieregelaars van Parker, waarvan we sinds twee jaar nu exclusief dealer zijn. Ook laten we mogelijkheden zien met alternatieve koudemiddelen, zoals koelsystemen op CO2. Tot slot presenteren we de 3- en 4-weg afsluiters van PE Valve uit de Verenigde Staten, die uitblinken in eenvoud, maar wel robuust en uitermate betrouwbaar zijn. Kortom, we hebben bezoekers aan onze stand veel nieuws te vertellen. Uiteraard zijn we ook zeer benieuwd naar geluiden uit de markt. Onze focus ligt namelijk op waarde toevoeging. We willen installateurs en gebruikers op alle fronten ondersteunen, hetzij met producten en componenten, hetzij als volwaardig partner in een totaalconcept.”

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delta Technics Meer informatie