Panasonic Aquarea J Generatie duurzaam en investering waard

Panasonic staat borg voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ‘heating & cooling solutions’. Een lange levensduur, minder milieubelastend en geluidsarm zijn enkele eigenschappen van de meest actuele warmtepompen in het assortiment.

Panasonic is met recht trots op de introductie van de Aquarea J Generatie. Volgens Ildert Burghout van Panasonic is de nieuwe lucht-water warmtepomp door de toepassing van het milieuvriendelijke koudemiddel R32 beduidend energie-efficiënter dan de H-generatie. Hij geeft aan dat de toepassing van R32 in 2015 is ingezet op lucht-lucht warmtepompen (airconditioning in de volksmond). “Nu hebben we die ontwikkeling doorgetrokken naar de warmtepompen.” Behalve milieuvriendelijk hebben de waterpompen minder vermogensval en zijn ze zuiniger in elektraverbruik. De warmtepomp kan warm tapwater met een temperatuur van 60 graden leveren en koelt tot een buitentemperatuur van 10 graden. Burghout geeft aan dat R32 geen significante veranderingen voor installateurs inhoudt. “Aanleggen en testen zijn identiek. Wel mogen de leidinglengten langer worden.” 3 tot 5 kW maximaal twintig meter en 7 kW bij een hoogte van dertig meter.

Panasonic-systemen lenen zich door hun oneindige bron voor de particulier als voor een zakelijk omgeving. Belangrijk daarbij zijn de stappen die Panasonic heeft gezet met de geluidsreductie. “Panasonic heeft speciale Quiete modellen ontwikkeld om geluid te reduceren. Uiteraard is het plaatsen van een geluidwerende kast ook een optie om het geluid te verminderen. Een geluidsreductie van 3 db resulteert in een halvering van het geluid.”

Burghout belicht niet alleen rendement en geluid maar ook de ‘smart-toepassingen’. “De lucht-water warmtepompen zijn digitaal op afstand te bedienen en, wellicht nog praktischer, ook gedetailleerd uit te lezen over 73 parameters. Een service-tool die het de installateur in staat stelt om de pomp op afstand te ‘beheren’. Hoe functioneert de warmtepomp, waar kan er worden bijgestuurd. Een datalog die elke tien seconden het verloop weergeeft”, geeft Burghout de verfijning van de techniek aan. “Ook wij kunnen meekijken als er advies is gewenst.” De Aquarea J Generatie biedt dus niet alleen milieuvoordelen maar over de volle breedte ook financiële voordelen. Minder kosten door slimme oplossingen en een hoger rendement van de warmtepomp. “Zaken die opwegen tegen een wat ander investeringsbedrag dan een cv-ketel,” besluit Burghout.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar PanasonicMeer informatie