Robuuste gaswandketels voor iedere stookruimte

WHBC13_11233_02

Vaillant is tot op heden vooral actief op de particuliere markt. Daar komt per april van dit jaar verandering in. Op de Bouwbeurs 2017, van 6 tot en met 10 februari in Jaarbeurs Utrecht, laat de marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie zien ook klaar te zijn voor de verwarming van utiliteitsgebouwen. En dat inclusief bijpassende producten; systemen voor iedere stookruimte met een brede range gaswandketels in solo-, lijn-, ruggelingse- én zelfs een hoekopstelling tot 840 kW.

Vaillant Group heeft in Nederland ruime ervaring met groot vermogen in warmtepompen, grote ketels en grote warmwatersystemen. Aan dit portfolio voegt Vaillant nu cascadesystemen toe met ecoTEC plus 80 – 100 – 120 kW toestellen met een vermogen in cascade tot 840 kW om nog meer oplossingen te kunnen bieden voor de utiliteit. Deze toestellen hebben zich al jaren bewezen in andere landen en zijn nu ook leverbaar in Nederland.

 

Unieke hoekopstelling
Een van de producten is de ecoTEC plus lijn van Vaillant. “Zowel de ecoTEC plus 80, 100 als 120 kunnen in cascade worden geplaatst,” zegt Ronald Mazurel van Vaillant. “De typeaanduiding staat tevens voor het vermogen van de ketels. Maximaal zeven ketels kunnen in cascade worden geplaatst met keuze uit een lijn-, ruggelingse- of zelfs een hoekopstelling. Dat laatste is uniek en bespaart veel ruimte, zeker in stookruimtes waar al een ketel aanwezig is; ideaal voor service en onderhoud ook. De systemen zijn bovendien heel handelbaar met een relatief beperkt aantal onderdelen en worden compleet geleverd met Vaillant regelapparatuur. Het gepoedercoat frame en leidingwerk is snel en eenvoudig op te bouwen zonder te lassen. Behalve de mogelijkheid van een hoekopstelling is ook de robuuste, industriële RVS warmtewisselaar met geavanceerde condensatietechnologie uniek, in plaats van een gebruikelijke warmtewisselaar in aluminium. Ons RVS exemplaar met grote waterinhoud (120 kW 22 liter) en alzijdige warmteoverdracht heeft veel minder last van aantasting als gevolg van condensatie door verwarmen op lage temperatuur. De ketels zijn dus zeer geschikt voor laagtemperatuursystemen, omdat veel condensatie niet leidt tot vervuiling van de warmtewisselaar.”

WHBC12_1193_01

De toestellen van Vaillant zijn beschikbaar met een 6 bar overstortventiel, specifiek voor installaties met een hoge systeemdruk. “Dat maakt dat systemen in gebouwen tot een hoogte van 49 meter niet additioneel hoeven worden uitgevoerd met een platenwisselaar,” licht Mazurel toe. “Voor onze cascadesystemen hebben we overigens wel een platenwisselaar in het programma, naast een open verdeler. Een platenwisselaar met vuilafscheiding passen we bijvoorbeeld toe in situaties waarbij de waterkwaliteit te wensen over laat.” Tot slot prijst Mazurel ook het onderhoudscomfort. “Alle onderdelen zijn van voren goed bereikbaar en eenvoudig te onderhouden. Bij cascadesystemen is het mogelijk om onderhoud te plegen aan een toestel terwijl de andere toestellen warmte blijven leveren. En met de VR900 communicatiemodule is ook beheer op afstand mogelijk.”