Samenwerken geeft lucht

Door Covid-19 is het thema ventilatie actueler dan ooit. Het krijgt volgens de kenners nu eindelijk de aandacht die het verdient. Ventilatiespecialist Ventilair werpt zich op als kennispartner, adviseur én totaalleverancier van ventilatieproducten (van ventiel tot WTW-unit en luchtbehandelingskast) om gezamenlijk de luchtkwaliteit in een gebouw naar een hoger niveau te tillen. Een gesprek met commercieel ventilatiespecialist Rudolf Wielink.

Natuurlijk hebben we zelf ideeën, maar we luisteren vooral eerst naar de wensen van onze opdrachtgevers, begint Wielink. “Wij kunnen wel iets willen, maar het moet ook kunnen. Daarom bedenken we altijd een oplossing is samenspraak. We proberen op voorhand zoveel mogelijk de betreffende situatie en eventuele wensen van gebruikers in kaart te brengen. En zijn ervan overtuigd dat samenwerken leidt tot de meest optimale oplossing die ook effectief gedragen wordt in een organisatie.”

Totaaloplossing
Op ventilatiegebied kunnen we vrijwel alles aanbieden, van oplossingen met centrale units en grote luchtbehandelingskasten op het dak tot decentrale oplossingen met plafondunits of aparte toestellen op het dak, vervolgt Wielink. “We ontwerpen desgewenst een compleet ventilatieplan en bieden totaaloplossingen in samenwerking met vaste partners. Die totaalaanpak wordt door de markt als positief ervaren. In negen van de tien keer verzorgen we na installatie ook de inbedrijfstelling. We nemen gebruikers bij de hand en vertellen hoe bijvoorbeeld een regelpaneel werkt. Natuurlijk is het ventilatieconcept in veel gevallen zelfregelend, maar als gebruikers wordt uitgelegd hoe de techniek werkt, krijgen ze er meer feeling bij en gaat het thema ventilatie ook echt leven. Het wordt gedragen. Filters worden tijdig vervangen en met een beetje geluk trekt men aan de bel als de CO2-concentratie structureel te hoog is.”

Ieder gebouw is uniek en niet één ventilatieconcept is hetzelfde. “We bekijken elke situatie afzonderlijk en gaan niet met oogkleppen op naar één oplossing toewerken,” stelt Wielink. “We kijken altijd welke oplossing het beste past en zijn daarin open en eerlijk. Daarbij selecteren we altijd units op overcapaciteit. Dat pakt in de exploitatiefase energetisch én qua comfort (minder geluid) veel gunstiger uit.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar VentilairMeer informatie