Stapsgewijs verduurzamen met de warmtepompen van Inventum

Consumenten en woningbouwcorporaties staan voor de uitdaging om woningen duurzaam te gaan verwarmen, waarbij de CO2-reductie prioriteit heeft. Volgens Karin Husmann van Inventum is het veel beter om stapsgewijs maatregelen te nemen, zodat enerzijds de investering is te overzien en anderzijds het elektriciteitsnet niet wordt overbelast door een massale overstap naar all electric. Als producent en leverancier presenteert Inventum op de BouwBeurs zowel nieuwe als ook al vertrouwde slimme warmtepompen waarmee stapsgewijs het gasverbruik vermindert.

Inventum maakt producten voor zowel particulier woningbezit als ook voor woningbouwcorporaties die willen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. “In 2018 heeft Inventum de Inventum Spaarpomp geïntroduceerd, een hybride oplossing voor mensen die een eerste stap willen zetten in het besparen van het gasverbruik,” zegt Karin Husmann van Inventum. “Er zijn in het algemeen veel misverstanden over het gebruik van warmtepompen. Zo zouden deze duur en luidruchtig zijn. Met de Spaarpomp bewijzen we het tegendeel. Deze warmtepomp is compact, past overal en combineert met bijna iedere cv-ketel. Groot voordeel: hij heeft geen buitenunit. De installatie laat zich eenvoudig installeren, zonder F-gassen diploma. De besparing op het gasverbruik varieert van 25 tot wel 50%.”

Ecolution Modul-AIR
Op de BouwBeurs heeft Inventum ook een primeur in petto: de Ecolution Modul-AIR. De Ecolution Modul-AIR is een warmtepomp die meegroeit met de behoefte van de klant. Dit betekent dat je eenvoudig kunt starten met het besparen van gas en dat je beheerst kunt doorgroeien naar all electric. In de basis is het een hybride ventilatiewarmtepomp. Door toevoeging van een driewegklep kan hij ook gebruikt worden voor de warmwatervoorziening. En wie de smaak helemaal te pakken heeft kan de Modul-AIR met een elektrische doorstromer verder uitbreiden tot een All-E oplossing. “Deze warmtepomp  is geschikt voor nagenoeg alle bestaande- en nieuwbouwwoningen,” legt Karin uit. “Voordeel voor woningcorporaties is dat zij met een relatief kleine investering kunnen starten (hybride) en vervolgens op geplande onderhoudsmomenten de Modul-AIR upgraden naar all electric, zonder de aanvankelijke investering te hoeven afschrijven. De installateur heeft het voordeel dat hij  een breed programma kan aanbieden aan klanten. En hij hoeft zich slechts op de basisunit te richten, waardoor het installatiewerk sterk vereenvoudigt. Veel functionaliteiten zijn reeds in deze warmtepomp opgenomen. Daardoor hoeft de installateur minder te investeren in opleiding en apparatuur.”

We geloven sterk in hybride oplossingen, benadrukt Karin. “All electric is vandaag de dag vooral interessant voor nieuwbouw en ingrijpend gerenoveerde bestaande bouw. Een duurzame toekomst vraagt om de juiste balans. Inventum adviseert haar klanten de oplossing die het best passend is bij de technische en financiële mogelijkheden van de klant. We moedigen iedereen aan juist nu de eerste stappen in de verduurzamingsopgave te zetten. Wij zijn er klaar voor met onze producten.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar InventumMeer informatie