Stulz voorziet in meer dan warmtepompen

Niet alleen op het gebied van warmtepompen heeft de STULZ Groep B.V. veel expertise. Het bedrijf is ook specialist op het gebied van precisie airconditioningsystemen voor onder meer datacentra. Wim Bouman geeft inzicht in de specialiteiten van de wereldspeler met vestigingen in onder meer Amstelveen (NL) en Brussel (B). Naast precisie airconditioning systemen van STULZ levert men ook Mitsubishi Heavy Industries airconditioning, Carel luchtbevochtiging en REMKO warmtepompen. Van ontwerp tot uitgebreide begeleiding bij installatie is men bij Stulz in vakkundige handen.

Nederland wil in 2050 volledig duurzaam zijn en dat betekent dus ook: geen aardgas meer. Gaat het lukken om de zeven miljoen bestaande woningen van het gas te halen en warmtepompen in te zetten? Als het aan Wim Bouman en STULZ Groep B.V. ligt wel. Elegant, compact, stil en vooral efficiënt. Het zijn kwalificaties die vallen in de uitleg over ´zijn´ warmtepompen. De REMKO-warmtepompen omvatten de nieuwste inverter-plus technologie. Ook bij een lage buitentemperatuur staat die garant voor de gewenste aanvoertemperaturen en aansprekende prestaties.

Worden warmtepompen ook nog gebruikt in combinatie met PV-panelen en thermische zonnecollectoren dan kan veel energie worden bespaard. “Het is een duurzame oplossing. Warmtepompen betrekken het grootste deel van de warmte die voor de woning noodzakelijk is immers uit de omgevingslucht of uit de bodem.” Dat de aanschaf hoger ligt dan die van een verwarmingsketel, weet hij, maar er wordt aanzienlijk bespaard op energiekosten. Bovendien stimuleert de overheid de aanschaf van een warmtepomp met subsidie en zijn de onderhoudskosten laag. De warmtepompen laten zich (optioneel) op afstand bedienen en monitoren via smartphone, tablet of computer. Vanzelfsprekend komt ook ‘het geluid’ ter sprake. Hiervoor heeft REMKO de ArtStyle serie ontwikkeld, waarvan een fraai buitendeel met een zeer laag geluidsniveau deel uitmaakt. De andere buitendelen van REMKO warmtepompen zijn ook zeer stil, maar voor kritische situaties is een speciale geluid reducerende omkasting (geluid tot 15 dB(A) lager!) leverbaar.
Door middel van de zeer gebruiksvriendelijke REMKO Smart Control wordt het maximale rendement uit de warmtepomp gehaald.

Met het airconditioning programma van Mitsubishi Heavy Industries (MHI) kunnen ruimtes energiezuinig en comfortabel worden gekoeld en verwarmd. Het programma bestaat uit een brede range van binnen- en buitenunits die worden toegepast in enkelvoudige split systemen en zeer uitgebreide VRF oplossingen van MHI. Voor tapwater toepassingen in onder andere hotels wordt de Q-ton van MHI geleverd. Deze lucht-water warmtepomp in mono block uitvoering werkt met het natuurlijke koudemiddel CO₂ en geeft bij hoge watertemperaturen zeer hoge rendementen.

Als het gaat over de precisie aircosystemen noemt Wim Bouman ‘nauwkeurige temperatuurregeling’, ‘optimale luchtvochtigheid’ en ’maximaal rendement’. STULZ GmbH produceert hiervoor naast DX en koud water oplossingen ook luchtbehandelingssystemen. De systemen vinden hun weg naar datacenters, serverruimten en industriële en comfort toepassingen.

STULZ Groep B.V. Amstelveen is een volledige dochter van Stulz GmbH in Duitsland. STULZ GmbH heeft diverse fabrieken in Europa waar men precisie airconditioning systemen, luchtbehandelingskasten, chillers, shelter koeling en luchtbevochtigers produceert.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar STULZ GroepMeer informatie