Totaaloplossingen voor een beter binnenklimaat

De normen voor energiezuinig bouwen worden met de dag strenger. Als reactie hierop zien we tal van nieuwe concepten opduiken. Ook binnen de ventilatie- en zonweringwereld zullen er heel wat inspanningen geleverd moeten worden om tot de gewenste oplossingen te komen. Installateurs zien inmiddels door de bomen het bos niet meer. Reden voor ventilatiespecialist Duco om zich nadrukkelijk te positioneren als aanbieder van totaaloplossingen. Verkoopleider voor Nederland – Richard Geraerts – geeft alvast een voorproefje op de BouwBeurs 2019.

Natuurlijke ventilatie
BENG plaatst de hele bouwkolom voor een grote uitdaging, stelt Geraerts. “Bouwontwikkelaars moeten op een andere manier gaan ontwerpen, bouwen en opleveren. Als fabrikant moet je voortdurend blijven opletten om tegemoet te komen aan de steeds strengere regelgeving. Natuurlijke ventilatie wordt door heel veel partijen nog heel graag toegepast. Ondanks de toenemende eisen omtrent luchtdichtheid, zijn we in staat om met onze nieuwste roosters perfect aan de eisen te voldoen. Sterker nog, de nieuwste ventilatieroosters voor natuurlijke toevoer zijn zodanig doorontwikkeld dat we relatief eenvoudig aan de eisen kunnen voldoen. Eisen die ver boven het Bouwbesluit liggen overigens, het lekverlies is te verwaarlozen.”

Zonwering
Een ander punt waar Duco zich op focust tijdens de BouwBeurs is het thema zonwering. “De warme zomer van 2018 zit nog vers in ons geheugen”, zegt Geraerts. “Oververhitting van met name moderne, goed geïsoleerde woningen was letterlijk een hot topic. Het is tijd om de markt wakker te schudden. Binnen BENG gaat zonwering een belangrijk thema worden. Op de BouwBeurs zetten we ons vernieuwde zonweringsgamma in de spotlights, gekenmerkt door een onzichtbare plaatsing in de spouw. Zo presenteren we de DucoScreen Front 150 die een oplossing vormt voor oververhitting in bijna-energieneutrale woningen. Voortaan kunnen hierbij breedtes en/of hoogtes tot zes meter in FIX‑uitvoering bediend worden. Verder is er het zonweringsdoek DucoScreen Front 150 CAP, gemonteerd op een uitvalarm, dat zorgt voor een aangenaam gevoel binnenshuis mét behoud van zicht naar buiten.

Ventilatiewarmtepomp
Op de stand van Duco kunnen bezoekers aan de BouwBeurs een zestal totaalconcepten bekijken met steeds verschillende ventilatieoplossingen. “Zo vormen de verschillende uitvoeringen van de DucoBox een perfect match met de woning van de toekomst”, meent Geraerts. “Speciale aandacht gaat uit naar de nieuwste ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. De afgevoerde ventilatielucht van deze ventilatiewarmtepomp wordt gebruikt als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. In combinatie met het All-electric pakket is de DucoBox Eco een complete oplossing die de installateur 100 % ontzorgt. Het is een hoogstaande oplossing om vraaggestuurd te kunnen ventileren op basis van natuurlijke toevoer. Er wordt vanuit de markt heel positief op gereageerd.”

“De markt is enorm zoekende en wordt overspoeld met oplossingen”, stelt Geraerts terecht. “Wij onderscheiden ons steeds meer als aanbieder van totaaloplossingen, zowel qua producten als qua ondersteuning. We luisteren naar de markt(ontwikkelingen) en zijn heel actief in Nederland met het verzorgen van seminars, events en andere vormen van kennisdeling. We gaan graag met opdrachtgevers het gesprek aan om tot de juiste oplossing te komen voor een optimaal binnenklimaat.”

Laat u tijdens BouwBeurs verrassen op de stand van Duco (Hal 8, stand E072). Het hele Duco-team kijkt er alvast naar uit om u op zijn stand te mogen verwelkomen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DucoMeer informatie