Uitgekiende oplossingen voor het binnenklimaat

Al sinds jaar en dag houdt Zehnder Group Nederland zich intensief en succesvol bezig met uitgekiende oplossingen voor het binnenklimaat. Recent heeft Zehnder een aantal nieuwe producten gelanceerd die de kwaliteit van de binnenlucht en het comfort voor de mens én installateur aanzienlijk verbeteren. Rick Bruins van Zehnder Group Nederland praat ons bij over de laatste ontwikkelingen en heeft zelfs een primeur in petto.

ComfoAir Q
Als Zehnder zijn we goed in het ontwikkelen van ventilatieconcepten en wereldkampioen in ventilatie met WTW, zegt Rick Bruins. “De recent gelanceerde ComfoAir Q zet dan ook de nieuwe maatstaf in de markt. De Q is ontwikkeld om de volgende stap te maken in ventilatie met WTW. De unit is extreem stil als gevolg van een nieuw ontwerp van de warmtewisselaar met een geringe luchtweerstand en weinig opgenomen elektrisch vermogen. De unit laat zich zeer eenvoudig aansluiten op een gebouwbeheersysteem en is via een app te bedienen. De combinatie van extreem goede specificaties met de uitgekiende functionaliteiten maakt de ComfoAir Q tot een nieuwe klasse in de WTW-wereld.”

Onhoorbaar ventileren
Voor de projectmatige bouw adviseert Zehnder de ComfoAir E. “Deze unit heeft vrijwel dezelfde specificaties als de Q, maar levert iets in op functionaliteit,” zegt Bruins. In beide gevallen geldt dat de systemen heel eenvoudig zijn te monteren en ook het inregelen gaat bijna als vanzelf. De eindgebruiker is vervolgens gebaat bij het extreem stille karakter van beide units die onhoorbaar ventileren. En de technisch adviseur kan in creativiteit uitblinken door de vele variaties die mogelijk zijn met de toestellen, alsmede de hele mooie EPC-scores. Kortom, alle klantgroepen zijn eigenlijk in het ontwerp en de specificaties van de units meegenomen. Op die manier bieden we voor ieder marktsegment een mooie oplossing. Bovendien sluiten de ComfoAir units naadloos aan op de missie van Zehnder; we streven naar een verbetering van de levenskwaliteit door het bieden van goede klimaatoplossingen.”

Rick Bruins

Twee VSK-nominaties
Voorafgaand aan de VSK had Zehnder twee nominaties te pakken. In de categorie ‘Installateurszaken’ het revolutionaire toevoerventiel ComfoValve Luna S125 en in de categorie ‘Energie & Transitie’ de plug and play Wattz-In module. “Het Luna-ventiel helpt installateurs bijvoorbeeld met de ComfoAir Q en E om de ventilatielucht geruisloos de woning in te blazen,” zegt Bruins. “Dankzij het geoptimaliseerde uitstroomgedrag, berekend via computersimulaties (CFD), voldoet het ventiel aan de hoogste comfort- en geluidseisen. Bovendien heeft het ventiel een ingetogen, aantrekkelijk design.”

De Wattz-In module is op zijn beurt een ontwikkeling van Zehnder in samenwerking met ABB en Alklima. Het is een kant-en-klare, NOM-ready, verwarmings-, ventilatie- en tapwatermodule voor nieuwbouw en renovatie. Tot slot verklapt Bruins dat Zehnder dit jaar nog een aantal unieke radiatoren lanceert specifiek voor badkamertoepassingen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ZehnderMeer informatie