Ventilatielucht-waterwarmtepomp voor hybride installatie

Tijdens Building Holland (Rai Amsterdam 11-13 april) introduceert Nibe de nieuwe Savent ventilatielucht-waterwarmtepomp. De Savent voorziet in de 1-op-1 vervanging van een bestaande mv-box en vormt samen met een cv-ketel een energiezuinige hybride installatie.

De Savent is bij uitstek geschikt voor het verduurzamen van bestaande woningen en appartementen. De unit wordt direct gekoppeld aan de cv-installatie en kan worden aangestuurd door de thermostaat van de cv-ketel. De Savent voorziet hierbij in de basislast, de cv-ketel fungeert als naverwarmer en springt alleen bij in piekbelasting en/of bij een hogere aanvoertemperatuur dan 55°C. Zonder warmtevraag blijft alleen de ventilatiefunctie actief.

De warmtepomp zorgt voor een forse verlaging van gasverbruik, CO2-uitstoot én energiekosten, aldus Nibe. Het geleverde thermisch vermogen is 1,6 kW. Met zijn compacte afmetingen (508 mm hoog, 575 mm breed en 580 mm diep) is de nieuwe warmtepomp vrijwel altijd aan de wand te monteren op de plaats van de bestaande mv-box, maar hij is ook leverbaar met montageframe voor vloerplaatsing. De warmtepomp kan worden gecombineerd met elk type hr-combiketel, ongeacht het fabricaat en is via Perilex-stekker aan te sluiten op elke bestaande 3-standenschakelaar.