Verwarmen op ruimteniveau met elektrische vloerverwarming

Om energie (en kosten) te besparen, nemen we langzaam afscheid van het centraal verwarmen van een woning of gebouw. Datzelfde geldt natuurlijk voor de traditionele gasgestookte cv-ketel. In de transitie naar een all-electric woning of gebouw kan Speedheat elektrische vloerverwarming een sleutelrol vervullen. De elektrische vloerverwarming is per ruimte regelbaar, slechts 1mm dun, in bezit van een Gelijkwaardigheidsverklaring en daardoor geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Het is eigenlijk niet meer van deze tijd om een gebouw centraal te verwarmen. In het kader van duurzaam verwarmen, is verwarmen op ruimteniveau een veel gunstiger alternatief. In de hal en keuken is het wenselijk om de temperatuur op een lager niveau te kunnen instellen dan in de woonkamer en badkamer. Ook is het niet nodig om gedurende de hele dag (en nacht) alle ruimtes op een constante hoge temperatuur te verwarmen. Elektrische vloerverwarming kan per ruimte geregeld worden en heeft bovendien als voordeel dat deze snel op temperatuur is en een ruimte dus heel snel kan opwarmen. Daar staat tegenover dat het ook heel snel reageert op bijv. de warmte van de zon en dan uitschakelt. De responstijd is 15x sneller in vergelijking met watervloerverwarming. Hierdoor wordt veel energie bespaard.

 

Speedheat elektrische vloerverwarming is slechts 1 millimeter dun en past in feite in iedere ruimte. Zeker bij renovatiedoeleinden is die geringe dikte een pré. Ons systeem, bestaande uit matten of een verwarmingssysteem op rol, kan gewoon bovenop de zandcementvloer worden geplaatst of aan de wand. Het systeem is relatief snel en eenvoudig aan te leggen, flexibel en ruimtebesparend. Speedheat gaat een huizenleven lang mee dus vervangen na vijftien jaar is niet aan de orde, ook zijn er geen jaarlijkse onderhoudskosten. Qua maximum oppervlakte is er geen limiet: enkele honderden vierkante meters is geen enkel probleem. Het systeem laat het bovendien toe om heel flexibel met de ruimteverwarming om te gaan; zo kun je ook bepaalde delen van een ruimte afzonderlijk verwarmen.

De verkregen Gelijkwaardigheidsverklaring en de daaropvolgende vergelijkende berekeningen tonen aan dat Speedheat elektrische vloerverwarming zelfs een perfect (en voordeliger) alternatief is voor een warmtepomp, uiteraard in combinatie met een zonneboiler of vergelijkbaar toestel om in warm tapwater te kunnen voorzien. Voor bewoners die voornemens zijn hun woning all-electric te maken, is Speedheat een interessante oplossing, zowel qua investering als qua comfort én duurzaamheid. Zeker als ook wordt voorzien in de eigen energieopwekking met zonnepanelen. De ‘doe-het-zelf’-pakketten – genaamd Quickheat-Floor – zijn door traditionele installateurs prima zelf aan te leggen. U kunt zich via de website eenvoudig aanmelden als dealer. Daarnaast beschikken we over een zestal vestigingen die zich uitsluitend bezig houden met de aanleg van Speedheat vloerverwarming. Overigens zijn we nog op zoek naar ondernemers voor bepaalde regio’s in het land die intern tot Speedheat specialist worden opgeleid. Interesse? Neem contact op.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SpeedheatMeer informatie