Voor ieder warmteprobleem een infrarood oplossing

Infrarood verwarming neemt een steeds grotere vlucht, gesteund door de overheidsplannen om uiteindelijk afscheid te nemen van aardgas als verwarmingsbron. Behalve een aangename warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon, is infrarood verwarming ook een zeer gezonde verwarming. Dat zegt Rinus Kwakkel, directeur van Enthus.

Enthus is in 2013 begonnen met de verkoop van gepersonaliseerde infrarood panelen. “Het was mogelijk om via onze webshop een eigen design op de panelen aan te brengen, zoals een foto,” zegt Kwakkel. “Destijds een uniek concept dat ook door de media groots werd opgepikt. Zo kregen we de mogelijkheid om in het SBS programma Lekker Leuk Leven meer uitleg te geven over deze unieke manier van verwarmen. Want, wij merken dat er nogal wat onwetendheid heerst in de markt over infrarood verwarming. De kennis in de markt is uiterst gering. Wij profileren ons dan ook nadrukkelijk als kennispartner. Klanten kunnen bij ons hun warmteprobleem kenbaar maken, waarna wij ze een passende oplossing voorschotelen. We kijken niet alleen naar warmte, maar vooral ook naar warmtebeheersing.”


Warmtebeheersing
Infrarood verwarming heeft zoveel meer te bieden, meent Kwakkel. “Het biedt mogelijkheden om comfortabel en energiezuinig ruimtes én personen te verwarmen. De combinatie (infrarood-) verwarming en warmtebeheersing functioneert beter dan bij elk ander soort verwarming. De warmteproducten hebben een zeer snelle opwarmtijd. Binnen enkele minuten zijn ze operationeel.
Daarnaast is infrarood gezonder. Omdat de warmte wordt afgegeven door straling in plaats van luchtcirculatie zijn er geen neveneffecten, zoals het circuleren van bacteriën, huisstofmijt, et cetera.
Ook kan het een wezenlijke besparing opleveren aan stookkosten. Zo zou je op kantoor bijvoorbeeld genoeg hebben aan een paneel van 100 Watt dat je op je bureau plaatst. Ook zijn er matjes voor onder het bureau. Zo hoef je dus niet de volledige ruimte op te warmen, maar kan je heel gericht het persoonlijk comfort verhogen. De mogelijkheden van stralingswarmte zijn ongekend.”

Hoogste comfort tegen de laagste prijs
We zien dat, als mensen een bestaande woning kopen en gaan verbouwen, ze zich afvragen of ze nog door moeten gaan met het verwarmen op aardgas, zegt Kwakkel. “We leggen dan uit, dat in elke ruimte op het juiste moment de gewenste temperatuur kan worden gerealiseerd met een goede combinatie van paneel en thermostaat. In de meeste gevallen wordt het paneel aan het plafond opgehangen, omdat dan het grootste stralingsgebied wordt bereikt. Wat dan opvalt is hoeveel meer ruimte aan de wand vrijkomt als de radiatoren zijn weggehaald.”

 

Voor een video impressie van infraroodpanelen verwijzen wij u door naar:Video