Warmtepanelen voor een beter klimaat

Een eigen woning verduurzamen levert weinig rendement op en vraagt een te grote investering van de meeste huishoudens, veelal rond de 35.000 euro. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving in een nieuw rapport. Het rapport doelt met name op de implementatie van een warmtepomp, vloerverwarming en de broodnodige extra isolatiemaatregelen. Het greeniuz home heating system met warmtepanelen is eveneens 100% futureproof en vraagt slechts een fractie van die investering.

Greeniuz richt zich uitsluitend op de ontwikkeling en productie van infrarood panelen die functioneel ontworpen zijn als hoofdverwarmingssysteem. Het is daarmee een alternatief voor de traditionele gasketel, maar ook voor de warmtepomp. “We zijn gevestigd in Eindhoven waar we in eigen beheer de warmtepanelen ontwikkelen en produceren,” zegt Pieter Lapré, mede-eigenaar van Greeniuz. “Alle benodigde onderdelen voor onze panelen komen uit een straal van 15 kilometer bij ons vandaan. Dat zorgt voor een uiterst geringe CO2-footprint.”

Geen onderhoud
“Van elke kW die in het warmtepaneel gaat, wordt 99% omgezet in warmte. Daarvan wordt in onze panelen een zeer hoog percentage aan straling opgewekt. Het energieverbruik van onze panelen komt door middel van slimme aansturing nagenoeg overeen met dat van een lucht-water warmtepomp en is tot 60% zuiniger dan traditionele verwarming,” licht Lapré toe. “Ten opzichte van een verduurzamingsconcept met warmtepomp ligt de initiële investering bovendien vele malen lager en is er geen hak- of breekwerk nodig. Ook de Total Cost of Ownership (TCO) ligt significant lager dan elke andere oplossing. De panelen verlangen namelijk geen onderhoud. Ze worden altijd aan het plafond bevestigd vanwege de beste warmtespreiding en efficiëntie. Bij renovatieprojecten maken we gebruik van de bestaande lichtpunten om de panelen te kunnen voeden. De besturing verloopt volledig draadloos via een thermostaat per ruimte en/of via een app op de smartphone.”

Het greeniuz home heating system is een totaalconcept. Lapré: “We inventariseren de warmtebehoefte en maken op basis daarvan een passend advies en offerte. Vervolgens zijn we in staat om binnen één dag een complete woning of kantoor te transformeren naar een gasloze verwarming. We zijn landelijk actief en werken veel voor woningbouwcorporaties die snel serieuze stappen willen ondernemen voor een beter klimaat. Onze warmtepanelen kunnen ook worden meegenomen in de berekening van het wettelijk verplichte energieprestatiecoëfficiënt (EPC) en in energiebesparingsadviezen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar greeniuzMeer informatie