Warmtepomp aanbieders in Nederland gaan samen verder

DHPA en VERAC slaan de handen ineen. In Nederland behartigt DHPA de belangen van de aanbieders van warmtepompen voor de woningbouw. VERAC behartigt daarnaast de belangen van de aanbieders van warmtepompen, airconditioning systemen en koelmachines voor de utiliteit en de industrie.

Eind 2015 hebben de twee brancheorganisaties besloten om de handen ineen te slaan en onder de vlag van DHPA verder te gaan. Zo ontstaat één sterke organisatie waarin vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioning systemen en koelmachines bijeen komen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om de verdergaande verduurzaming in de Nederlandse gebouwde omgeving vorm te geven.

Het jaar 2016 wordt gebruikt om de eenwording vorm te geven, zodat de twee brancheorganisaties per 1 januari 2017 als één entiteit verder kunnen gaan. De huidige voorzitter van de DHPA, de heer Peter Wagener, zal als gezamenlijk voorzitter optreden. De heer Henk Kranenberg, voorheen voorzitter van de VERAC, zal in 2016 aanblijven als vicevoorzitter om het proces mede vorm te geven.