Warmtepompen voor zowel residentieel als utiliteit

De trend naar warmtepompen als alternatief voor de klassieke gasketel is al enkele jaren geleden ingezet. Zo voert STULZ bijvoorbeeld al ruim drie jaar het programma warmtepompen van het Duitse A-merk REMKO, voornamelijk bedoeld voor residentiële projecten in het midden en hoge segment. Sinds 1 januari 2019 is de reeks warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries hieraan toegevoegd, bedoeld voor residentiële maar ook (grotere) commerciële projecten.

Voor de enorme verduurzamingsopgave van ons land bestaat geen eenduidige oplossing en dat maakt de markt complex, begint Sebastiaan Brouwer van STULZ. “De toekomst vraagt om een grote verscheidenheid aan warmtepompen met specifieke eigenschappen. Als leverancier willen wij van alle markten thuis zijn en snel kunnen schakelen. Reden om ons gamma REMKO warmtepompen uit te breiden met de producten van Mitsubishi Heavy Industries om ook voor utiliteitsprojecten gepaste oplossingen te kunnen bieden.”

Kennis, training en advies
De grote diversiteit aan warmtepompen en wildgroei aan aanbieders maken het de installateur alles behalve gemakkelijk om voor ieder project de juiste keuze te maken, meent Brouwer. “Er zijn bovendien talloze parameters om rekening mee te houden. Wij fungeren als partner voor de installateur aangaande kennis, training en advies. Ook hebben we eigen servicemonteurs op de weg die desgevraagd ondersteuning kunnen bieden. De markt zit nu eenmaal verlegen om kennis over warmtepompen en daar spelen wij op in. Zo zijn we begin dit jaar ook gestart met het aanbieden van een MBO2 opleiding in warmtepomp- en koeltechniek, een 2-jaarse opleiding waarbij ‘praktijkleren’ centraal staat met een keer in de twee weken een dagje op school in Amstelveen of Utrecht en de overige tijd ondergebracht bij een erkend leerbedrijf. Een interessante mogelijkheid voor installateurs om het kennisniveau te vergroten omdat een groot deel wordt gesubsidieerd door de overheid.”

Op de beurs Duurzaam Verwarmd toont STULZ de warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries en adviseert over REMKO warmtepompen. “REMKO warmtepompen zijn van Duitse makelij en blinken volgens Brouwer uit in kwaliteit en geluidsproductie. “Ze zijn fluisterstil. Datzelfde geldt ook voor de producten van Mitsubishi Heavy Industries, waarbij de Hydrolution een alternatief biedt voor de REMKO residentiële oplossingen, terwijl de Q-ton echt bedoeld is voor tapwaterbereiding van de grotere appartement-, kantoorgebouwen en andere utiliteit zoals ziekenhuizen of sauna’s. Zo bieden we voor iedere toepassingen een geschikte oplossing,” zegt Brouwer tot besluit.

U vindt de warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries op de stand van STULZ (stand L3.1) tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd op 19, 20 en 21 maart in Expo Haarlemmermeer – Vijfhuizen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar STULZMeer informatie