‘Wij houden wel van een uitdaging’

Een woonwijk waarin de individuele huishoudens van warmte en koude worden voorzien met een warmtepomp gevoed door een ijsbuffer of een kerk die wordt omgebouwd tot gezondheidscentrum en wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepompsysteem. Harry Klein van Klein Comfort Techniek, importeur en leverancier van Danfoss warmtepompen en toebehoren, houdt wel van een uitdaging.

Volgens Klein is de kennis van warmtepompsystemen in de markt nog altijd gering. “Een item dat tijdens de Ronde Tafel Sessie vorig jaar ook al aan bod kwam en nog altijd actueel is,” zegt hij. “Als importeur / leverancier van Danfoss warmtepompen nemen wij de installateur of het adviesbureau bewust mee aan de hand. We kunnen ervoor kiezen om heel plat gezegd enkel dozen te schuiven, maar daarmee is een goed werkende installatie niet gegarandeerd. De kennis op de ‘vloer’ is net zo belangrijk als de kennis op kantoor bij de engineering van een installatie. Desgewenst komen wij ter plekke om de installateur te voorzien van tips and tricks om een goed werkende installatie op te kunnen leveren.”

Unieke projecten
Danfoss produceert warmtepompen in een brede range van capaciteiten, gaande van 3,5 kW tot 100 kW en in cascade tot maar liefst 1,5 MW. “Voor elke toepassing kunnen we een geschikte installatie leveren en gaan daarbij geen uitdaging uit de weg,” benadrukt Klein. “Zo zijn we op dit moment in Goes bezig met een ijsbufferproject. In de overgangsfase tussen water en ijs (en vice versa) komt onnoemelijk veel energie vrij. Die energie wordt benut als ‘voedingsbron’ voor de warmtepomp om zowel te kunnen koelen in de zomer als verwarmen in de winter. In Goes worden elf buffers gerealiseerd in de tuinen van de woningen gekoppeld aan een Danfoss warmtepomp in elk van de 21 woningen. In Duitsland wordt deze methode al enkele jaren toegepast, voor Nederlandse begrippen is het nog vrij nieuw. Ook in Kaatsheuvel zijn we bezig met een redelijk uniek project, waarbij een kerk wordt omgebouwd tot gezondheidscentrum. Hiervoor leveren we twee grote Danfoss warmtepompen DHP-M type L. Ze zorgen voor de nodige warmte en koude waarbij de aansturing volledig door de warmtepomp zelf wordt geregeld.”

Met de Danfoss warmtepompen zijn vrijwel alle configuraties te realiseren. “De producten zijn meer dan goed maar de installateurs zorgen met de juiste installatie en instellingen dat het product optimaal tot zijn recht komt. Wij bieden daarin een helpende hand met begeleiding van A tot Z,” besluit Klein.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Klein Comfort TechniekMeer informatie