Woonhuisventilator met geringe inbouwdiepte

 

Aralco heeft een nieuwe woonhuisventilator geintroduceerd voor de OxyGreen ventilatiesystemen. Door de gunstige afmetingen en groter aantal aanzuigopeningen is dit model breed en modulair toepasbaar, zo laat de fabrikant weten. Door de geringe inbouwdiepte van 182 millimeter is deze tevens uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

Een ander aspect is dat deze nieuwe woonhuisventilator zes aansluitingen van 125 millimeter doorsnede heeft. Zo kunnen er meerdere kanalen op de woonhuisventilator worden aangesloten. Dat laat het toe om in meerdere zones te ventileren. Zo kan de vervuilde lucht per ruimte afgezogen worden. Dit zorgt voor een gezonde binnenlucht in alle vertrekken en een lager energieverbruik.

De nieuwe woonhuisventilator wordt toegepast in de systemen OxyGreen CO2 Light en Optimum. Deze vraag gestuurde ventilatiesystemen werken op basis van de aanwezigheid van CO2. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van de lucht gebeurt via zelfregelende toevoerroosters.