Airview presenteert innovaties op Vakbeurs Energie

Van 10 tot en met 12 oktober vindt in Den Bosch Vakbeurs Energie plaats. Dit evenement staat in het teken van duurzame energieopwekking en energiebesparing. Airview is één van de exposanten en neemt voor de zevende keer deel. Marketeer Daniël Bosschaart legt uit waarom het bezoeken van deze beurs de moeite waard is.

“De Vakbeurs Energie is vooral vanwege de brede focus op duurzaamheid en innovatieve producten interessant voor ons en voor de bezoekers.” vertelt Bosschaart. “Mensen bezoeken dit evenement om duurzame oplossingen te vinden. Wij kunnen hen daarbij helpen. Gezamenlijk bekijken we de mogelijkheden en wisselen we gegevens uit voor het maken van vervolgstappen.”

“Onze rol gaat verder dan die van leverancier,” stelt de marketeer. “Naast het leveren van producten gaat het ook vooral om het bieden van toegevoegde waarde en ontzorgen. Denk dan bijvoorbeeld aan service en onderhoud. Machines en apparatuur worden steeds complexer en technischer. Er wordt steeds meer van de installateur gevraagd en verwacht. Wij merken dat we hier kunnen helpen. Zo verzorgen wij het koeltechnisch onderhoud aan de koudwatermachine of warmtepomp. Daarbij onderhoudt onze installateur het complete systeem en blijft hij natuurlijk de directe contactpersoon voor de eindgebruiker. Op die manier vul je elkaar aan en creëer je een lange termijn relatie, wat uiteindelijk ook de levensduur van de installatie ten goede komt.”


Innovaties
Airview is leverancier van Clivet. Dit Italiaanse familiebedrijf zet zich in voor energiebesparing en duurzaamheid. Thema’s die veel raakvlakken hebben met de beurs. “We presenteren een viertal nieuwe producten van Clivet in Den Bosch. Al deze systemen zijn in levenden lijve te bewonderen,” vertelt Boschaart. “De eerste innovatie is een lucht/water warmtepomp die tot circa 80 kW direct uit voorraad leverbaar is. De tweede innovatie die we tentoonstellen is een water/lucht waterpomp, dit systeem is geschikt als binnenopstelling en kan op een waterleidingsysteem aangesloten worden. Deze innovatie past men veel toe in bijvoorbeeld winkelcentra.”

Een andere innovatie die op de beursvloer te zien is, is een warmteterugwinningsunit met geïntegreerde koeling en verwarming. “Dit systeem is ideaal voor het koelen en verwarmen van kleine en middelgrote ruimtes,” weet de marketeer. “Onze vierde en meest innovatieve product is een multifunctionele ventilatiewarmtepomp. Het Clivet ELFO pack regelt de volledige klimaat- en tapwater voor bijna energie neutrale appartementen. Eén apparaat neemt verschillende taken op zich en is zeer slim. Het is lastig om de complexiteit en alle mogelijkheden van deze innovatie in een paar zinnen uit te leggen.  Alleen al deze machine maakt een bezoek aan de Vakbeurs Energie de moeite waard,” besluit Bosschaart.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Airview Meer informatie