CityChallenge begin van herinrichting Eindhoven

Tot en met 19 november kunnen betrokken burgers hun ideeën inleveren waarmee ze de openbare ruimte van Eindhoven willen verfraaien. Het doel is om tot een mooier stadshart te komen. Wethouder Yasin Torunoglu roept burgers op om mee te denken: “We dagen iedereen uit om tot half november zijn creatieve en innovatieve ideeën voor de binnenstad met ons te delen.”

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling, want de herinrichting van het Stationsgebied, uitgaansgebied het Stratumseind en de herontwikkeling van het VDMA-terrein staan op de agenda. Ook gaat medio 2019 de binnenstad op de schop om een modernere stad te creëren. “We willen een gezellige binnenstad,” stelt de wethouder. “We streven naar een groene en gezonde omgeving waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten.”

Eindhoven doet mee aan het landelijke online ideeënplatform CityChallenges.nl. Voor de drie beste ideeën zijn geldprijzen van respectievelijk 2.500 euro, 1.500 euro en 500 euro te winnen. De twee beste ideeën van jongeren onder 18 jaar worden (extra) beloond met 250 euro. Meer informatie staat op citychallenges.nl.