Lijmen 2017 toont lijmtrends in productieproces

Op 12 oktober vindt lijm-event Lijmen 2017 plaats in het techniekHuys in Veldhoven. De vierde editie van dit evenement staat stil bij alle ontwikkelingen en trends op lijmgebied. De rol van lijm in het productieproces wordt namelijk steeds groter.

Lijmsoorten evolueren. Dankzij de toepassing van nieuwe lichtgewicht lijm en sterkere bestandsdelen wordt het toepassingsgebied van het verbindingsmateriaal vergroot. Traditionele, mechanische verbindingstechnieken worden steeds vaker vervangen door lijm.

Vakevent Lijmen 2017 besteedt aandacht aan trends zoals het integreren van het lijmproces in het bestaande productieproces. Ook het verlijmen van materialen zoals siliconen, composieten en aluminium komt aan bod. Bezoekers leren ook meer over dunne lijmverbindingen, testen en certificering. Het gebruik van lijm in de gevelbouw is ook een agendapunt.

Lezingenprogramma
Kennisoverdracht is een belangrijk thema op het vakevent. Team leader Martin Breemer van 3M Nederland belicht de Assembly Solutions methodiek, waarmee het kiezen van de juiste lijm-, tape- of kitsoort vereenvoudigd wordt. Production manager Erik Brom van Mat-Tech beantwoordt de vraag of koud solderen een alternatief is voor lijmen. Manufacturing Engineer Harry van der Linden van Bakker Magnetics legt uit hoe je magneten aan elkaar lijmt.

Naast een lezingenprogramma is er ook een expo te bezoeken op Lijmen 2017. Bedrijven als Tesa, Nordson EFD, 3M Nederland en Viba geven acte de présence op dit door Mikrocentrum en de Lijmacademie georganiseerde evenement.