Robotuitzendbureau opent op Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) wordt aandacht besteed aan de relatie tussen robotisering en de arbeidsmarkt. Een tentoonstelling – Hubot genaamd – geeft weer hoe robots het werk van mensen aanvullen. De expositie vindt van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven plaats.

Tijdens de expositie richt men in de MediaMarkt het fictieve uitzendbureau Hubot in. Zestien beroepen waarbij robots een ondersteunende rol spelen, staan daarbij centraal. Denk dan onder meer aan een robotpak – een zogenaamd exoskelet – waarmee verhuizers probleemloos zware spullen kunnen sjouwen.

Een andere uitzendkracht is de shiva-fysiotherapeut. Dit robotontwerp bevat vier armen en handen en biedt ondersteuning bij massages. Voor luchtverkeersbeveiligers is er ondersteuning in de vorm van drones die vogels verjagen. Medewerkers in de thuiszorg kunnen profiteren van een schoonmaakdrone.

Versterken samenwerking
Hubot is opgezet om de waarde van samenwerking tussen mens en robot te demonstreren. Robotisering houdt volgens de organisatoren niet in dat machines werknemers van vlees en bloed uit de markt concurreren. Integendeel!

Mens en machine versterken elkaar juist, menen de organisatoren van Hubot. De gratis te bezoeken tentoonstelling start op 21 oktober 2017 om 10.00 uur bij MediaMarkt Eindhoven (Boschdijktunnel 1) en sluit op zondag 29 oktober om 18.00 uur.