Complete woonwijk in Schiedam op de schop

In Schiedam gaat de complete Wetenschappersbuurt op de schop. Liefst 293 woningen worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 148 nieuwe huur- en koopeengezinswoningen. Met het tekenen van verschillende overeenkomsten hebben de gemeente Schiedam, TBI-onderneming ERA Contour en Woonplus Schiedam het startsein gegeven voor de ingrijpende transformatie.

Onder de naam ‘De Nieuwe Wetenschappers’ moet dit deel van Schiedam Oost een aantrekkelijke, gevarieerde en groene buurt gaan worden. De helft van de woningen verhuurt Woonplus Schiedam straks als sociale huurwoning, de andere helft zijn koopeengezinswoningen. Woonplus pakt ook 80 bestaande woningen aan door groot onderhoud en renovatie. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht door de gemeente Schiedam. De vernieuwingsopgave is opgedeeld in vier fasen die stap voor stap een krachtige impuls geven aan Schiedam Oost.

De bewoners van de woningen die als eerste worden gesloopt zijn al verhuisd. Binnenkort draagt Woonplus deze woningen over aan de gemeente, die de woningen gaat slopen. Naar verwachting start de sloop eind maart. De eerste woningen worden naar verwachting in de zomer van 2017 opgeleverd. In 2021 moeten de laatste nieuwe woningen zijn opgeleverd.