DLS-concept gebruikt bij Nieuwe Universiteitsgebouw Amsterdam

HOMIJ Technische Installaties is verantwoordelijk voor de implementatie van het DLS-concept bij het Nieuwe Universiteitsgebouw Amsterdam. Dankzij dit concept werd de installatietijd flink verkort. De toepassing van de installatietechniek middels een slim integraal ontwerp verliep dan ook zeer vlot.

Het Nieuwe Universiteitsgebouw is multifunctioneel. In dit gebouw aan de Zuidas komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen. Studenten en medewerkers van diverse bètawetenschappen kunnen flexibele ruimtes benutten om onderzoek te doen. De onderwijsruimten zijn tevens inzetbaar als theater- en filmzalen.

Het Nieuwe Universiteitsgebouw heeft het 4-sterren BREEAM Nieuwbouw Ontwerpcertificaat gekregen. Het gaat hier om de op één na hoogst mogelijke duurzaamheidsscore. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Campusplein bestaande uit de VolkerWessels bedrijven Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw. Voor de installatietechniek is HOMIJ Technische Installaties ingeschakeld. Eleqtron leverde alle stekerbare Qneqt-oplossingen.