Economic Board Utrecht zoekt innovatieve ideeën afvalketen

recycling-72064_960_720

De Economic Board Utrecht (EBU) vraagt marktpartijen mee te denken om afvalverwerking winstgevend te maken. Momenteel geldt afvalverwerking als kostenpost, maar door een andere manier van werken kan troep juist geld opleveren. De EBU wil de CO2-uitstoot en het grondstoffenverbruik reduceren, maar daarvoor is expertise uit de markt nodig.

In het droomscenario van EBU zetten kantoren afval op efficiënte wijze om in grondstoffen voor nieuwe producten. Kantoren veranderen daardoor in winstgevende grondstoffendepots. EBU zoekt voor het initiatief ‘Kantoren als Grondstoffendepot’ marktpartijen die samen aan een slimmere inrichting van de schoonmaak- en afvalketen willen werken.

Integrale aanpak
Momenteel zijn er verschillende marktpartijen die een oplossing bieden voor een deel van het afvalmanagement in kantoren. EBU zoekt echter naar een integrale aanpak. Door de oververtegenwoordiging van kantoren, winkels en detailhandels in regio Utrecht zijn afvalvrije kantoren een belangrijk agendapunt. In 2020 moeten afvalvrije kantoren de standaard zijn.