Grondige update installaties Maastunnel

De 75 jaar oude Maastunnel ondergaat vanaf de zomer volgend jaar een grootschalige renovatie en restauratie. Aanleiding is niet alleen het beton dat is aangetast, maar ook het feit dat de tunnel vanaf 2019 moet voldoen aan de wet- en regelgeving voor veiligheid in tunnels.

Wethouder Pex Langenberg heeft op vrijdag 22 januari het contract getekend met TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek, Mobilis en Wolter & Dros om de renovatie en restauratie van het Rijksmonument te gaan uitvoeren. Hij deed dit samen met ambtelijk opdrachtgever Sander van Beurden en Remco Hoeboer namens de TBI-ondernemingen.

Vanaf de zomer van 2017 blijft er altijd één tunnelbuis beschikbaar voor verkeer van zuid naar noord. Op die manier blijft het Erasmus Medisch Centrum en het centrum goed bereikbaar. Werkzaamheden als betonherstel en bouwkundige werkzaamheden, groot technisch onderhoud aan de tunneltechnische installaties en de vernieuwing van de bedieningscentrale worden gedurende twee jaar uitgevoerd. Na 2019 vinden de werkzaamheden aan de fiets- en voetgangerstunnel plaats. Dit is in het voorjaar van 2020 gereed.