Herstart bouw multifunctioneel complex Katendrecht

multifunctioneel-complex-katendrecht

In het Polsgebied van Katendrecht (het eerste deel van het schiereiland) in Rotterdam-Zuid verrijst de komende jaren alsnog een multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen. Frame Vastgoed blaast het complex nieuw leven in nadat een eerdere Chinese investeerder zich terugtrok.

Frame Vastgoed heeft de gronden en de al gerealiseerde parkeergarage overgenomen. Volgens de eerste berichten kunnen we in de tweede helft van 2016 een herstart van de bouw verwachten. Aan de plannen en het oorspronkelijk ontwerp van Joke Vos Architecten wordt naar verluidt niet getornd. Het gebouw zal meer leven aan de noordzijde van de Rijnhaven creƫren en biedt kansen voor een meer natuurlijke verbinding van Katendrecht met Rotterdam Zuid.

Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. Een grootscheepse ruimtelijke en economische herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. De toevoeging van het nieuwe multifunctionele gebouw in de pols en daarmee de verdere verdichting van Katendrecht komt ten goede aan de economische dynamiek en levendigheid van het gebied.