Itho Daalderop verduurzaamt traditionele boiler op slimme manier

Duurzaamheid is een term die overal te pas en te pas opduikt. Bij Itho Daalderop is duurzaamheid echter meer dan een woord: het is een levensstijl. De binnenklimaatspecialist heeft zelfs een aparte productrange in het leven geroepen rond dit begrip. Category manager Ruud Verbraak bestiert deze afdeling en vertelt meer over de duurzame en energiebesparende bedrijfsvoering van de organisatie.

“Het begrip duurzaamheid is meer dan een businessmodel. Steeds meer bedrijven en burgers komen tot het besef dat onze planeet onze aandacht nodig heeft. Iedereen heeft daar een verantwoordelijk in,” stelt Verbraak. Duurzaamheid is een speerpunt voor Itho Daalderop. Met een grote verscheidenheid aan warmtepompen kunnen woningen naar all-electric worden getransformeerd. Bij NOM woningen wordt zelfs nog een stap verder gegaan en levert het bedrijf een douche met warmteterugwinning en balansventilatie om de uit de woning weglekkende energiestromen zoveel mogelijk te beperkten.

Naast de presentatie van een nieuwe productlijn werkt de onderneming ook aan het bestaande assortiment. “Het doel is om ons gehele productreeks te verduurzamen. Recentelijk namen we de ouderwetse boiler onder handen. Met onze Smartboiler hebben we de traditionele installatie een energiezuiniger karakter gegeven en dat voor dezelfde prijs. De Smartboiler verbruikt tot 10 procent minder energie dan een traditionele boiler. Dit komt omdat de boiler kijkt naar het tapgedrag van de gebruiker. Deze nieuwe boilers hebben hierdoor dan ook een hoger energie label. Voor de meest gebruikte boiler, de 80 liter, is dit een B label.

Besparingstips
Naast de Smartboiler ontwikkelde de onderneming ook de Green Enery Smartboiler. Deze boiler levert naast de besparing van 12 procent ook een bijdrage aan de opwekking van wind- en zonne-energie. Door de boiler te verbinden met Itho Daalderop is deze beschikbaar om onbalans op te vangen op het energienet dat ontstaat door een overschot aan bijvoorbeeld zonne-energie. Het voordeel voor de gebruiker is dat deze middels een app besparingstips kan ontvangen en de boiler boosten of in een vakantiestand kan zetten.

 

Green Energy Smartboiler 80L 03-00345_ccw_ICONEN

De nieuwe generatie elektrische boilers beschikt over een zelflerende vermogen. “De boilers leren van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en passen daar het moment van opwarmen op aan. Hierdoor worden stilstandsverliezen geminimaliseerd en wordt dus energie bespaard. De Smartboiler is geschikt voor plaatsing in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten bij all-electric concepten,” stelt Verbraak.

Domotica 2.0
Naast een slimme boiler ontwikkelde Itho Daalderop ook een slimme thermostaat in de vorm van de SpIDer. Met SpIDer kan je verwarming, ventilatie, tapwater en allerlei andere elektrische apparaten in je woning bedienen met een handige app. Ook geeft SpIDer uitgebreid inzicht in je binnenklimaat en je energieverbruik. Uniek is bijvoorbeeld dat je in grafieken kan zien wat het CO2 niveau en vochtigheid percentage is in je woning en of je ventilatiesysteem daar goed op reageert. Veel energie besparen kan je door slim de verwarming te regelen per kamer. Alleen door daar, en wanneer, te verwarmen wanneer nodig met SpIDer Multizonering.

Nieuwste uitbreiding is SpIDer Safety, dit is een uitgebreid pakket van Rook-, CO-, Beweging-, Lekkage- en Raam/Deurcontact melders. Deze melders maken niet enkel lawaai maar sturen meteen een melding. Zo ben je onmiddellijk op de hoogte en kan je ingrijpen om erger te voorkomen. Ook als je niet thuis bent. Een pushbericht, sms of e-mail, alles is mogelijk. De app is heel gemakkelijk in gebruik en zeer praktisch. “Handig is ook dat je nooit meer terug naar huis hoeft te rijden als je tijdens dat ene uitstapje ver weg begint te twijfelen of je de verwarming in de slaapkamer nu wel of niet hebt uitgezet. Op afstand kun je zien wat de meest actuele status in huis is,” stelt Verbraak.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Itho Daalderop Meer informatie