Nieuw onderkomen voor VRT in de maak

image

Niet minder dan 66 nationale en internationale ontwerpteams stelden zich vorig jaar kandidaat om hun licht te laten schijnen op het ontwerp van het nieuwe multifunctionele gebouw van de Vlaamse VRT-omroeporganisatie. De keuze is inmiddels gemaakt.

Uit de 66 aanmeldingen werden vijf kandidaten gekozen om een ontwerpvoorstel te maken voor de nieuwbouw van de VRT aan de Reyerslaan in Brussel. De winnaar van de architectuurwedstrijd is de combinatie Robbrecht en Daem Architecten – Dierendonckblancke Architecten – Arup UK – VK Group. “Zij durven vernieuwende concepten voor te stellen zonder de betrouwbaarheid van de basisvoorzieningen daardoor in het gedrang te brengen,” aldus de jury.

De VRT en het ontwerpteam bespreken de komende maanden het gekozen ontwerp om te komen tot de definitieve bouwplannen. Tegen eind 2021 zullen de VRT-medewerkers en –studio’s verhuizen naar de nieuwbouw. Het nieuwe omroepgebouw wil ook een cultureel- en ontmoetingscentrum worden. De bouwactiviteiten zullen starten in de loop van 2018.