Badkamerrenovatie in één dag

Onder de noemer van Alliantie+ en in samenwerking met Faay heeft Viega een badkamerrenovatieconcept ontwikkeld, waarin de Viega-voorwandtechniek een prominente plaats inneemt.

De partners behoren met het concept tot de laatste vier kanshebbers in een prijsvraag die door wooncorporatie Mitros wordt georganiseerd. Mitros, met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht en Nieuwegein, is net als andere corporaties voortdurend op zoek naar renovatieconcepten die bewoners zo min mogelijk storen. Tijd is daarbij een belangrijke factor; hoe sneller de renovatie een feit is, des te minder de overlast.

Het badkamerconcept, dat de toepasselijke naam Pronto kreeg, is een complete prefab-oplossing opgebouwd uit prefab-boxen met uiteenlopende functionaliteit: douche-box, toilet-box, wastafel-box, opberg-box, wasmachine-box en speciale dummy-boxen. Deze elementen zijn flexibel te koppelen zodat ook nog eens een badkamer op maat kan worden gecreëerd.

Een belangrijk onderdeel in het Pronto-concept is het Steptec voorwandsysteem van Viega. Dit systeem kent twee slechts twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen. Hiermee worden de verschillende boxen plug&play samengesteld. Het enige wat nog hoeft te worden gedaan is het aansluiten van de boxen met aansluitsokken.