Een waterdruppel 7 keer hergebruiken

Hamwell heeft tijdens VSK de e-Shower gepresenteerd. De e-Shower kan worden gebruikt als een conventionele douche, maar biedt ook zogeheten ‘refresh cycles’ waarmee elke waterdruppel tot zeven keer toe wordt hergebruikt.

In normale modus stroomt het water na een douchebeurt gewoon weg zoals gebruikelijk bij een conventionele douche. In de ‘refresh cycles’ wordt elke waterdruppel gefilterd, gezuiverd en tot zeven keer hergebruikt. Een UV-lamp zuivert al het water in de cyclus. Dit betekent dat alle bacteriën, virussen en andere levende dingen worden geëlimineerd. De cyclus voegt continue vers warmwater toe om zichzelf op temperatuur te houden. Overtollig water wordt via de SmartStop afgevoerd. De pomp bevat een microfilter dat alle haren, huidcellen en andere ongewenste zaken blokkeert. Op die manier wordt volgens zijn makers tot 80 procent op energie en 90 procent op water bespaard.

De Hamwell e-Shower is een modulair systeem wat aansluit op de bestaande koud- en warmwateraansluiting. Hij kan ook in de vloer of muur worden ingebouwd. De tray komt in verschillende groottes, maar kan ook zonder tray is mogelijk. De glazen deur fungeert tevens als onderhoudsdeur voor de achterliggende installatie.