Integratie van sanitair in GBS

Schell, de Duitse fabrikant van sanitairarmaturen presenteert als aanvulling op het SWS-watermanagementsysteem nu ook SWS-gateways voor de integratie van elektronische Schell-armaturen in moderne gebouwbeheersystemen. Er zijn gateways leverbaar voor alle gangbare bussystemen, die in de gebouwautomatisering gebruikt worden.

De SWS-gateways fungeren als een interface tussen de SWS watermanagementserver van Schell en het gebouwnetwerk om de data-uitwisseling tussen de systemen betrouwbaar te laten verlopen. Elektronische wastafelkranen, douche-armaturen, toilet- en urinoirspoelsystemen worden gedigitaliseerd en in een gebouwbeheersysteem geïntegreerd.

Met behulp van de gateway kan de vastgoedexploitant of gebouwbeheerder de belangrijkste functies centraal bewaken, aansturen en uitvoeren. Het systeem draagt zo bij aan een economisch beheer van gebouwen en de waarborging van de drinkwaterhygiëne. Zo kunnen bijvoorbeeld stagnatiespoelingen op een gecontroleerde wijze geactiveerd worden en storingen geïdentificeerd. De beheerder van een gebouw is vrij in de keuze om de bediening van de kranen via het eSchell SWS watermanagementsysteem of via het gebouwautomatiseringssysteem te laten verlopen.