NEN 1006 ontrafeld tijdens VSK

Even een glaasje water drinken uit de kraan: voor Nederlanders de gewoonste zaak van de wereld. Het Nederlandse drinkwater is schoon en lekker. Dat komt door wettelijke eisen die aan het zuiveren worden gesteld. Maar als dat schone water getransporteerd wordt door een installatie die niet aan de voorschriften voldoet, heb je er nog geen plezier van.

Daarom is een goede drinkwatervoorziening één van de belangrijkste onderdelen van een gezonde leefomgeving. Om dit te reguleren is er de NEN 1006, een vernieuwde editie van de norm voor leidingwaterinstallaties. Grote veranderingen in nationale en Europese wet- en regelgeving hebben geleid tot actualisatie van deze norm. NEN 1006 wordt zowel vanuit het Bouwbesluit als de Drinkwaterwetgeving aangewezen.

Als één van de grootste vastgoedorganisaties van Nederland kreeg Erik van ’t Hof namens het Rijksvastgoedbedrijf de vernieuwde norm als eerste uitgereikt tijdens VSK. “Als Rijksvastgoedbedrijf staan wij voor veiligheid in gebouwen en met name in de overheidsgebouwen waar wij verantwoordelijk voor zijn. Dit kunnen we bereiken door te voldoen aan wet- en regelgeving.”