Prefab bouwen met klimaatvloeren

beton

Bij betonkernactivering (thermische activering) wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de massa van de vloer, die in staat is om warmte en koude te bufferen en af te geven. De prefab klimaatvloer van VBI garandeert een snelle doorlooptijd en een geringe overlast op de omgeving.

Betonkernactivering creƫert niet alleen een comfortabeler, maar ook een gezonder binnenklimaat. Door minder luchtverplaatsing, is er minder stofverplaatsing en daardoor zijn er minder allergenen in de lucht. Betonkernactivering werkt namelijk op basis van straling in plaats van convectie. De VBI Klimaatvloer is voorzien van leidingregisters waarin water van een lagere of een hogere temperatuur dan de omgeving wordt rondgepompt. Zo zorgt de vloer respectievelijk voor koeling of verwarming met als resultaat zowel in de zomer als in de winter een aangenaam binnenklimaat zonder hoge energierekening.

Bovendien zijn er geen radiatoren of airconditioningsinstallaties nodig, waardoor – in combinatie met de grote overspanningen – de enorme vrije ruimtes tot in lengte van jaren flexibel indeelbaar blijven. Duurzaamheid is meer dan alleen laag energieverbruik. Ook een gering materiaalgebruik speelt een rol. En natuurlijk, een lange levensduur. Hoe langer het gebouw door eenvoudige aanpasbaarheid kan worden gebruikt, hoe duurzamer. Geen dragende binnenmuren, geen verlaagde plafonds, geen radiatoren en overal een perfect klimaat. Dit biedt optimale flexibiliteit om een gebouw in de toekomst opnieuw in te delen.