SSC Bluetooth®-module wint Innovation Award

De SSC Bluetooth®-module van de Duitse armaturenspecialist Schell heeft onlangs in het Technikmuseum in Berlijn het gouden label van de Duitse Innovation Award toegekend gekregen in de categorie “Excellence in Business to Consumer – Public Space”.

Met de SSC Bluetooth®-module biedt Schell zijn partners in de vakhandel, facility managers en gebouwbeheerders een elektronische component met twee toepassingen. De module kan tijdelijk op een Schell-kraan worden aangesloten om instellingen aan te passen of een diagnose van de armatuur uit te voeren. Met de SSC Bluetooth®-module kunnen echter ook structureel tijdsafhankelijke stagnatiespoelingen ingepland worden als hij permanent op de armatuur is aangesloten. Zo kan de kraan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip worden gespoeld, waarbij de spoelingen meteen geregistreerd worden.

De maar vier centimeter grote module met twee kabelaansluitingen wordt geïnstalleerd tussen de stroomtoevoer (voeding of batterij) en de armatuur. De module maakt de digitale uitwisseling van operationele gegevens via een radioverbinding van maximaal tien meter mogelijk. Met de gebruiksvriendelijke Schell-app kan de module individueel geprogrammeerd en flexibel aangestuurd worden. De permanente verbinding van de SSC Bluetooth®-module met een Schell-armatuur is een kosteneffectieve manier om de drinkwaterhygiëne en de economische efficiëntie van een gebouw te waarborgen. De SSC Bluetooth®-module bestuurt, bewaakt en documenteert alle stagnatiespoelingen in het spoelplan.

Trots nam Jens Gebers, Marketing Manager van Schell, de Duitse Innovation Award in de categorie “Excellence in Business to Consumer – Public Space” voor de Schell SSC Bluetooth®-module in ontvangst.