Toegankelijkheid in de zorg: focus op design

De trend ‘design voor iedereen’ zorgt ervoor dat de grens tussen een sanitaire ruimte voor mindervaliden en een gewone badkamer vervaagt. Een steeds verfijnder en vindingrijker design wist het medische en soms stigmatiserende aspect van een toegankelijk gemaakte badkamer. Met het Be-Line assortiment combineert DELABIE toegankelijkheid met design.

Oudere personen, mindervaliden of personen die tijdelijk fysiek beperkt zijn, allemaal streven ze ernaar autonoom te blijven, en dat voornamelijk op vlak van hygiënische zorg. Wanneer accessoires en sanitaire voorzieningen speciaal gewijd zijn aan personen met een beperkte mobiliteit zijn ze in de eerste plaats ontworpen om de visuele of cognitieve lichamelijke beperkingen van de gebruikers efficiënt te compenseren. De eigenschappen van de accessoires en sanitaire voorzieningen worden bepaald door ergotherapeuten om veiligheid en hygiëne te verzekeren. DELABIE heeft met het toegankelijkheidsassortiment Be-Line  ook oog voor design.

Douches, kranen, wastafels, meubelen, douchezitjes, grepen, … de nieuwe generatie aangepaste producten voor personen met een beperkte mobiliteit maken steeds meer deel uit van het algemene aanbod. Deze producten worden voorgesteld in showrooms en spreken zowel particulieren als projectleiders van publieke gebouwen aan. Deze laatsten hebben niet alleen meer aandacht voor comfort en welzijn, maar zijn ook gevoeliger voor vormgeving en materiaalkeuze. Design producten ontwikkelen is al lang een prioriteit bij DELABIE. Het laatste voorbeeld hiervan zijn de Be-Line® grepen en opklapbare douchezitjes. Deze hulpmiddelen zijn geschikt voor elke levensfase en bieden veiligheid en comfort. Bovendien dragen ze, dankzij hun esthetische eigenschappen, bij tot een aangenaam en gedeeld gebruik van sanitaire ruimtes voor iedereen.

De aluminium grepen zijn gemakkelijk te reinigen en beschikken over een ergonomische platte anti-roterende voorzijde. De T-vormige douchestang werd trouwens ook bekroond met de Trophée du Négoce 2018 in de categorie Toegankelijkheid voor zijn functionaliteit en aantrekkelijk design.  In neergeklapte positie biedt het opklapbare douchezitje (Laureaat van de wedstrijd ‘Salles de Bains Remarquables 2019’) een zitplaats met comfortabele afmetingen, terwijl de strakke lijnen zorgen voor een discrete uitstraling. Zo kan het zitje, eenmaal in verticale positie, integreren in de omgeving. Met een eenvoudige beweging kan het douchezitje vervangen worden door een douchetablet: in bijvoorbeeld een hotel of ziekenhuis is dit praktisch wanneer een snelle verandering nodig is.

Het Be-Line assortiment is beschikbaar in twee uitvoeringen (mat wit geëpoxeerd of antraciet grijs). Dit laat toe een goed visueel contrast te creëren tussen het accessoire en de muren. Bovendien past het assortiment bij alle badkamerstijlen. Alle producten in het assortiment Toegankelijkheid van DELABIE genieten van het Securit Pack: 10 jaar garantie, CE markering en getest aan meer dan 200 kg. In utiliteiten is het gewicht van de gebruiker onbekend. De geïnstalleerde producten dienen dus bestand
te zijn tegen elke omstandigheid.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DELABIEMeer informatie