Veilig, slim en duurzaam omgaan met water

In de food-industrie, sporthallen/-scholen, sauna’s en ook in een gevangenis en zieken-/verzorgingshuis bewijzen de douche- en toiletsensoren van Acqua Systems hun diensten. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Veilig, slim en duurzaam omgaan met water staan centraal bij de toepassing.

Op al die plaatsen worden de douche- en toiletsensoren onzichtbaar geïnstalleerd. Ze worden op een muur geplaatst/geplakt en mee gespoten en/of geschilderd. Dat betekent dat de opdrachtgever beschikt over een vlakke wand. Wat wellicht belangrijker is dat vuil geen kans krijgt zich aan de sensoren te hechten. “Ze gaan een leven lang mee. Nee, we hebben geen serviceteam, we hebben nooit storingen”, zegt Glaudio Maregrande, die het product exclusief vertegenwoordigt. “Het is mijn product.”

Hij geeft aan dat de techniek van Acqua Systems niet berust op infrarood maar dat er een lichtsignaal door de kabel wordt gestuurd. “Door het aanraken van de sensor verandert het lichtspectrum, hiermee openen wij de douches. Van de doorstroomtijd van het water tot de dagelijkse cyclus, alles is instelbaar.” Hij gaat dieper in op heetwaterspoeling om legionella tegen te gaan. “De ervaring leert dat bijvoorbeeld in sportscholen, en zwembaden bezoekers vaak voor dezelfde douche kiezen. Die andere douches vragen ook om een actief watergebruik. Met onze beheersystemen is dat te programmeren. Sterker nog: het is mogelijk om logboeken uit te draaien zodat de spoeling ook te monitoren is. Wij spoelen energiezuinig dit houdt in dat als het water bijvoorbeeld 65 graden is, de douche stopt met spoelen totdat de 61 graden is bereikt. Daarna gaat hij weer open en sluit weer. Hierdoor verbruikt de heetwaterspoeling weinig water wat natuurlijk minder kost.”

Hij koppelt aan de werking van de sensoren ook een veiligheidsaspect. “De temperatuur van het water is instelbaar zodat gebruikers zich niet verbranden. Bovendien kan de sensor worden gekoppeld aan sloten van deuren. Die gaan op slot zodat er niemand ‘toevallig’ binnen is als de heetwaterspoeling in werking treedt.” Het douchesysteem is te koppelen met het gebouwbeheersysteem (GBS).

Wat betreft de toepassing in toiletten in openbare ruimten zoals bij benzinepompen, spreekt Maregrande over ‘hufterproof’. “Ook de hoeveelheid water, grote of kleine spoeling, is instelbaar.” Voor de kosten hoef je het volgens hem niet te laten. “De douche- en toiletsensoren verdienen zich in no-time terug.” De sensoren worden gefabriceerd in Nederland. Installeren gebeurt door een speciaal team. Behalve de genoemde sensoren levert Acqua Systems ook douchezuilen, voetendouches en douchepanelen en dat alles in combinatie met RVS316.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Acqua SystemsMeer informatie