Verstelbare wastafel en wc

Als de omgeving zich aanpast aan de veranderende omstandigheden kunnen mensen bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen. Een in hoogte verstelbare wastafel en wc zijn voorbeelden die bijdragen aan een grotere functionaliteit en een antwoord bieden op een levensloopbestendige badkamer.

Het wastafelelement van Viega reageert flexibel op de eisen van uiteenlopende gebruikers. De wastafel is in een handomdraai traploos te verstellen over een afstand van 20 centimeter. Eén druk op de knop volstaat om de wastafel zelfstandig omhoog te laten bewegen tussen 70 en 90 centimeter hoogte. Een zachte neerwaartse druk van de hand en de wastafel gaat weer naar beneden. Het Viega Eco Plus-wastafelelement is te combineren met vele wastafels en wordt zonder elektronica bediend.

Volwassenen en wat minder validen zijn gebaat bij een wc die wat hoger hangt, terwijl kinderen meer baat hebben bij een lager gepositioneerde wc. Met het in hoogte verstelbare wc-element van Viega worden beide gebruikers goed bediend. Met het element is de zithoogte van de wc met één druk op de knop aan te passen. Door op de knop te drukken, is het keramiek maximaal 8 centimeter omhoog of omlaag te bewegen. Het element, dat werkt op een gasveer, is te combineren met tal van wc-keramieken en met bedieningsplaten uit het Visign-programma.