Vier keer iF Design Award voor Duravit

Duravit

Duravit is flink in de prijzen gevallen tijdens de iF Design Awards 2016. Maar liefst vier badkamerproducten vielen in de prijzen. De douchebak Stonetto, het Cape Cod ligbad, de P3 Comfort wastafel en de wastafel uit de serie ME by Starck hebben de award in de wacht gesleept.

Al meer dan zestig jaar is de iF Design Award een wereldwijd, erkend handelsmerk als het gaat om excellente vormgeving. Behalve op het ontwerp ligt de focus ook op een duurzame vormgeving en technologie. Duravit viel dus vier keer in de prijzen in de categorie bathroom, net als in 2014 overigens. Destijds weliswaar met andere producten.

Douchebak Stonetto is vervaardigd uit het steenachtige materiaal DuraSolid Q met antislip eigenschappen voor een veilige douchebelevenis. Het Cape Cod ligbad is ook vervaardig uit DuraSolid maar dan van het type A. Het voelt aangenaam en warm aan en heeft een hoogwaardige matte optiek. De jury was verder ook te spreken over beide wastafels. De P3 comfort wastafel onderscheidt zich door een verhoogde kraanbank met een gescheiden afzetvlak voor accessoires. De wastafel uit de serie ME by Starck tot slot komt tegemoet aan de vraag naar pure esthetica.