Waterrecyclingsysteem wint prestigieuze VN-prijs

World Intellectual Property Organization (WIPO), het agentschap van de Verenigde Naties, heeft Hydraloop als winnaar verkozen van het WIPO Global Awards Program.

Oprichter Arthur Valkieser startte Hydraloop op basis van een inzicht: “Het is absurd dat mensen in de 21e eeuw hun toiletten nog steeds doorspoelen met kostbaar water, terwijl dat met de dag schaarser wordt.” Na de installatie van een eerste prototype van een decentraal waterrecyclingsysteem in zijn eigen huis, werd hij geïntrigeerd door waterrecycling. Valkieser heeft jaren van onderzoek en ontwikkeling besteed aan het creëren van een compact, betaalbaar, stijlvol, gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm toestel dat 45% bespaart op waterverbruik en rioolwateruitstoot, maar ook energie bespaart en de CO2-voetafdruk verkleint.

De uitdaging bestond erin een systeem te creëren dat het waterverbruik drastisch vermindert zonder afbreuk te doen aan wooncomfort of persoonlijke hygiëne. In 2017 bracht hij de eerste Hydraloop op de markt. Binnen drie jaar installeerde Hydraloop zijn innovatieve systemen in landen in heel Europa en Afrika en kreeg het bedrijf internationale erkenning voor zijn duurzame aanpak, zoals recent ook door de VN. Hydraloop is er trots om een bijdrage te leveren aan de Global Goals van de Verenigde Naties.