Inventive versnelt bedrijfsprocessen bij Cegelec Fire Solutions

ECI Software Solutions Nederland heeft met hun Inventive software een aanzienlijke impact gemaakt bij Cegelec Fire Solutions. De software zorgt voor efficiëntere bedrijfsprocessen, een verbeterde klantenservice en een sterke basis voor toekomstige groei. Inventive stelt Cegelec in staat om complexe projecten en servicecontracten effectief te beheren, waarbij de nadruk ligt op nauwkeurigheid en tijdige levering.

Cegelec Fire Solutions verzorgt innovatieve en effectieve brandbeveiliging op maat. “Wij bieden totaalconcepten aan, van engineering tot uitvoering”, zegt Davy Bosmans, Business Unit Manager bij Cegelec Fire Solutions. “Daarbij zijn wij geen doordeweekse contractor, maar fungeren echt als partner door onze klanten te ontzorgen.” Projecten starten bij Cegelec altijd met een aanvraag, gevolgd door een offerte of een onderhoudscontract op maat. “Uit dat onderhoudscontract volgt al dan niet een bestelling die door onze contractmanagers wordt opgepakt. Vervolgens gaan onze techneuten ter plaatse om het beloofde waar te maken. En als dat rond is, gaan we over tot facturatie”, zo schetst Davy het reguliere proces.

Om die processen in goede banen te leiden, heeft Cegelec een jaar of drie geleden geïnvesteerd in Inventive, cloud-based ERP-software van ECI Software Solutions Nederland. “Voor die tijd hadden we best wel wat organisatorische uitdagingen, te wijten aan onze sterke groei”, zegt Kris van den Bremt, Operations Manager bij Cegelec. “We hadden behoefte aan software die in staat was om onze processen en procedures te stroomlijnen. De reden dat we gekozen hebben voor Inventive is vooral vanwege de flexibiliteit. De software is kneedbaar, laat zich eenvoudig aanpassen aan onze bedrijfsprocessen en is staat om met ons mee te groeien.”

Cegelec werkt inmiddels al drie jaar naar volle tevredenheid met Inventive. “De implementatie verliep vrij vlot”, herinnert Kris zich. “Het was ook te danken aan Inventive’s dedicated business partner Alex die al snel onze taal sprak en perfect wist wat we nodig hadden.” Wat ook enorm helpt bij de implementatie, is dat de software uitermate gebruiksvriendelijk is. “Nieuwe fieldtechniekers bijvoorbeeld hebben Inventive binnen een half uurtje onder de knie.” Overall levert de software van Inventive Cegelec heel veel tijdswinst op. “Hadden we voorheen te maken met doorlooptijden tot wel twee maanden, dankzij Inventive is dat teruggebracht tot twee weken. Ook het maken van offertes gaat heel vlot en is een kwestie van een paar muisklikken.”

De struggle van personeelstekorten heeft iedereen, dus start niet morgen maar vandaag met uw digitale processen, adviseert Davy Bosmans. “Het zorgt ervoor dat je met hetzelfde aantal mensen een grotere workload aankunt. En ook de consultants van ECI verstaan hun vak. Ze nemen onze processen kritisch onder de loep en helpen daarmee indirect onze organisatie ook weer beter te maken.”

Meer weten over Inventive voor de Installatiebranche? Op donderdag 23 mei van 10:00 tot 11:00 uur kun je gratis meekijken met het webinar “Een nieuwe generatie ERP: Inventive voor de Installatiebranche”. Schrijf je in via deze link.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ECI Software Solutions. Meer informatie