De toekomst van de installatiesector ligt in de cloud

De installatiebranche is een vooruitstrevende sector. Men is dagelijks in de weer met de nieuwste producten, modernste technologieën en veranderingen gaan snel. De bedrijfsvoering daarentegen is veelal nog geënt op klassieke processen. Dat kan anders, veel efficiënter én vooral ook leuker, zo bewijst ECI Software Solutions met Inventive Business Cloud. Hét digitale ERP-ecosysteem voor installatiebedrijven in de cloud.

Inventive Business Cloud is een totaaloplossing die alle processen van een installatiebedrijf digitaliseert, standaardiseert en borgt, zegt Jonathan Vos, verantwoordelijk voor de Sales bij ECI. “Repeterende handelingen worden zoveel mogelijk geautomatiseerd. Handmatig overtikken van informatie behoort daarmee tot het verleden. Het ERP-systeem geeft inzicht in je bedrijf en in je projecten en zorgt ervoor dat je efficiënter en slimmer gaat werken. Het verhoogt niet alleen het bedrijfsresultaat maar ook het werkplezier. En omdat de software draait in de cloud ben je altijd up-to-date en verzekerd van de laatste versie. Dat is de impact die we maken.”

Ideeënportaal

De software engineers van ECI blijven het ERP-systeem voortdurend doorontwikkelen. “We luisteren goed naar onze gebruikers en staan open voor nieuwe ideeën”, verzekert Joey Kroon, Sales Engineer bij ECI. “Sterker nog, via het ideeënportaal kunnen gebruikers ideeën voorleggen aan de rest van de community. Bij voldoende interesse pakken wij het op en nemen het mee in één van de volgende releases. Zes keer per jaar brengen we namelijk een nieuwe release uit. Zo profiteren onze gebruikers niet alleen van nieuwe features, maar zijn ook verzekerd van de laatste stand der techniek op het gebied van cybersecurity. Ook weer een belangrijk voordeel van cloud-gebaseerde software. We lopen daarin echt voorop.”

Automatisch plannen

En over nieuwe features gesproken, ECI is druk bezig met de ontwikkeling van een tool die helpt bij het automatisch plannen van onderhouds- en servicewerkzaamheden. “Voor veel installatiebedrijven is dat best wel een uitdaging”, zegt Jonathan. “De tool doet een planningsvoorstel aan de hand van de servicerapporten die klaarstaan en houdt daarbij rekening met de reistijd, de skills van de individuele medewerkers en de taken die uitgevoerd moeten worden.” Joey vult aan: “Slimmer plannen betekent efficiënter werken én verhoogt het First Time Right-percentage. Als een installateur naar een bepaalde klus toe gaat met de juiste materialen en de juiste informatie kan hij de opdracht in één keer goed afronden.”

En zo blijft Inventive Business Cloud voortdurend in ontwikkeling. “De software van morgen is weer beter, slimmer en veiliger dan die van gisteren. En daar profiteren onze gebruikers automatisch van. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over het beheren of installeren en onderhouden van software. Wij nemen dat volledig uit handen. Gewoon via de cloud.”


Meer weten over Inventive voor de Installatiebranche? Op donderdag 23 mei van 10:00 tot 11:00 uur kun je gratis meekijken met het webinar “Een nieuwe generatie ERP: Inventive voor de Installatiebranche”. Schrijf je in via onderstaande link:

https://www.ecisolutions.com/nl/event/erp/een-nieuwe-generatie-erp-inventive-voor-de-installatiebranche/