One-stop-shop voor het digitaliseren van installatiebedrijven

Van offerte tot oplevering en nazorg

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen brengt de nodige voordelen met zich mee. Daar is iedereen het wel over eens. Informatie is altijd en overal toegankelijk en bovendien eenvoudig uitwisselbaar. Tenminste, als je de beschikking hebt over een softwaresysteem dat al jouw processen ondersteunt, zowel op kantoor als in de buitendienst. Inventive Business Cloud van ECI Software Solutions is zo’n totaaloplossing met een specifieke focus op installatiebedrijven.

De mate waarin installatiebedrijven zijn gedigitaliseerd verschilt heel sterk, merkt Jonathan Vos, verantwoordelijk voor de Sales bij ECI, in de praktijk. “Bij sommige bedrijven wordt het thema nu pas actueel, bij andere bedrijven is het digitale landschap organisch gegroeid met verschillende tools die niet of lastig met elkaar samenwerken. Wat we ook zien is dat bedrijven die bijvoorbeeld een jaar of tien geleden hebben geïnvesteerd in een maatwerkoplossing nu gigantisch beginnen achter te lopen, omdat het in de lucht houden van de software niet meer bij te benen is. Met Inventive Business Cloud laten we zien dat het anders kan. Veel efficiënter én voordeliger.”

10.000+ gebruikers

Inventive Business Cloud is een heel volwassen ERP-systeem waar tientallen jaren aan is ontwikkeld. Het is vanaf het begin ontwikkeld in de cloud en wordt dagelijks ingezet door meer dan 10.000 gebruikers in de installatiesector. “Het ondersteunt alle workflows van een installatiebedrijf, inclusief die van de buitendienst via de app, en die informatie komt allemaal samen op één platform”, zegt Joey Kroon, Sales Engineer bij ECI. “Van sales en CRM tot uitvoering en onderhoud, iedereen in het bedrijf heeft de beschikking over dezelfde informatie. En via de app kunnen we ook een stukje HRM ondervangen, zoals verlofaanvraag, het indienen van declaraties, enz.”

In de cloud
ECI werkt al tien jaar volledig in de cloud. “Wij staan dus open voor integraties met andere branche-gerelateerde software”, benadrukt Joey. “Zo koppelen we Inventive Business Cloud desgevraagd aan scan- en herkensoftware of aan een bankapplicatie. Een belangrijk voordeel is bovendien dat 2BA is geïntegreerd en via ons eigen product ECI Gatewise is ook het hele supply chain management gewaarborgd. Zo ‘landt’ een inkooporder automatisch in het systeem van de groothandel, waarna een pakbon en factuur wordt gegenereerd. Er komt geen handwerk meer aan te pas.”

ECI Gatewise

ECI Gatewise is een mooi voorbeeld van de kracht van het collectief, vult Jonathan aan. “ECI is een aantal jaar geleden ontstaan na het samengaan van vijf kleinere Nederlandse ERP-leveranciers met een specifieke focus op een bepaalde branche. Inventive is er daar één van. Gezamenlijk ontwikkelen we ook algemene ERP-features, zoals ECI Gatewise, die compatibel zijn met de vijf verschillende ERP-systemen. Dat biedt schaalvoordelen én we kunnen gebruikmaken de knowhow van onze ruim 300 experts.”

75% reductie Eén van de klanten die al enkele jaren maximaal profiteert van de features binnen Inventive Business Cloud is Cegelec Fire Solutions. “Het bedrijf installeert brandbeveiligingsinstallaties bij klanten op locatie en verzorgt ook keuringen, inspecties en onderhoud aan deze installaties”, zo schetst Joey de activiteiten. “Sinds de implementatie van Inventive Business Cloud werken ze gestandaardiseerd én slimmer en is de doorlooptijd van offerte tot oplevering met 75% gereduceerd.” Benieuwd naar de impact van Inventive Business Cloud op jouw organisatie? Neem dan contact op met ECI Software Solutions Nederland via 088 – 6363900 of nl-bdr@ecisolutions.com.


Meer weten over Inventive voor de Installatiebranche? Op donderdag 23 mei van 10:00 tot 11:00 uur kun je gratis meekijken met het webinar “Een nieuwe generatie ERP: Inventive voor de Installatiebranche”. Schrijf je in via onderstaande link:

https://www.ecisolutions.com/nl/event/erp/een-nieuwe-generatie-erp-inventive-voor-de-installatiebranche/