Linthorst Techniek installeert de E en W installaties voor Inntel Hotels Amsterdam Landmark (video)

Het nieuwe 4 sterren hotel met 306 kamers aan de VOC kade bestaat uit twee gebouwen. De suites en kamers bevinden zich in de toren (17 bouwlagen) en beschikken over een magnifiek uitzicht over Amsterdam. In het lagere deel is naast Bar & Brasserie Werkspoor en Meetings & Events ruimtes de welness club Spa Steam met zwembad ondergebracht.

De locatie staat van oorsprong als werf van de VOC bekend. De architectuur van laagbouw en hoogbouw is geïnspireerd op de specifieke geschiedenis van de locatie en de beleveniswereld van de hotelgast. Het doorvertellen van de geschiedenis in architectuur en interieur op een eigentijdse wijze draagt bij aan een unieke en integrale ervaring van de hotelgasten.

De uitstraling van het hotel kenmerkt zich door het toepassen van de “industrial look” waardoor alle installaties in het zicht komen door het ontbreken van plafonds.

Linthorst Techniek werkt intensief samen met de opdrachtgever en bouwpartners in de realisatie van het nieuwe hotel. Linthorst Techniek is verantwoordelijk voor de complete werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie.

De energievoorziening voor het hotel wordt uitgevoerd in een zogenaamde “All Electric” versie. Er komt geen gasaansluiting of stadsverwarming meer aan te pas.

Een tweetal CO2 warmtepompen zorgen voor de energie voor de warmtapwaterbereiding en een andere tweetal warmtepompen draagt zorg voor de LT verwarming van luchtbehandeling en vloerverwarming. Als redundatie en wanneer er extra piekvermogen wordt gevraagd schakelt er een E-ketel bij. Op het dak zijn er PV panelen geplaatst.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Linthorst Techniek. Meer informatie